Totalt antall sidevisninger

fredag 17. juni 2011

Høner, katt og sommer

 

For mange år siden hadde vi 30 høner og noen haner. Noen artige fugler å ha i sitt eie. Siden vi i dag bor uten låve og uthus til å ha høner i fant jeg ut at det går jo an å lage seg ei høne. Og som tenkt som gjort. Her er resultatet av en helt edru rødvins-høne Smilefjes med himlende øyner.

IMG_2750

IMG_2752

Denne rødvinshøna har fått en veske rundt den ene vingen. Hun skal nemlig i selskap i morgen. Og siden det er et bursdagsselskap forsvinner hun fort ut av mitt eie. Og skaper forhåpentligvis mang en god latter hos den nye eieren. Og jeg er blitt så inspirert av denne skapningen at jeg er i full gang med en ny en. Så her blir det flere høner i huset etterhvert Smilefjes som blunker

                   IMG_2755

Og slik ser “hønse-lovise” ut bak. Det blir lite egg, men til gjengjeld en 3-liter med rødvin. Du ser tappakrana over egget, hehe. Så her er det om og gjøre å ta det med roForvirret smilefjes

Og når jeg først er inne på dette med andre skapninger enn lapphunder. Jeg skal vise dere en fantastisk katt:

 

Maine Coon

(N)Mother Earth's Montgomery / Eier og foto: Heidi-Beate Sødahl, (N)High Mountain

Maine Coon er den største rasekatten vi har.

Den er en gammel rase, som oppstod naturlig i nordøst-delen av USA, hvor man fant den allerede på 1800-tallet.

På den tiden ble den kalt «the Maine Cat» etter staten Maine, men på 1900-tallet fikk den navnet Maine Coon.

Som med mange andre raser, verserer det myter og historier rundt dens opphav.

En av historiene, som vi i dag vet er en biologisk umulighet, sier at en katt som levde i villmarken i staten Maine parret seg med en vaskebjørn, og at den derfra fikk den buskete halen, mønsteret og sin forkjærlighet for vann. Det er ikke umulig at dette er forklaringen på navnet den har i dag. «Coon» er slang for «racoon», det engelske ordet for vaskebjørn.

En annen historie går ut på at en skipskaptein ved navn Coon var den som bragte den første katten til USA og Maine.

En tredje sier at rasen stammer fra seks av Marie Antoinettes katter, som ble sendt i forveien til Maine da hun planla å flykte fra Frankrike under den franske revolusjon.

I dag tror man imidlertid at rasen oppstod ved parringer mellom korthårede huskatter som allerede fantes i USA, og langhårede katter som hadde blitt bragt over Atlanteren.

Dette kan ha vært Angora-katter som ble bragt til New England av sjømenn, eller langhårede katter bragt til «Vinland» av vikinger. Det kalde vintrene i New England gjorde så at rasen, ved naturlig utvelgelse, utviklet seg til en stor katt med tykk, vannavstøtende pels.

Om det siste er sannheten, er den opprinnelige, norrøne skogkatten stamfar til både vår Norsk Skogkatt og Maine Coon.

Den første Maine-katten man kjenner navnet på er Captain Jenks of the Horse Marines. Hans eier var lidenskaplig opptatt av Maine-kattens opprinnelse, og beskrev Captein Jenks som «En av de langhårede kattene av det slaget som ofte kalles Maine-katter ... Deres opprinnelse strekker seg lengfer tilbake enn til den eldtse innbygger.»

Da interessen for katteutstillinger startet på 1800-tallet var Maine Coon en svært populær rase. Men på begynnelsen av 1900-tallet kom den mer eksotiske Perseren til USA, og interessen for den hjemlige Maine Coon avtok til det punkt at den nesten forsvant som rasekatt, og fantes mest som gårdskatt.

Heldigvis klarte et knippe oppdrettere likevel å holde den ved liv, og i 1953 ble The Maine Cat Club dannet. Klubben arrangerte utstillinger kun for Maine Coon, og interessen ble igjen vekket til live.

I 1978 ble Maine Coon første gang vist frem i Europa, på en katteutstilling i det tidligere Vest-Tyskland. De første kattene kom til Sverige i 1986, og etterhvert også til Norge.

Kilder:
Wikipedia

Og en slik katt skal jeg ut og “bare” se på i løpet av helgen. Det er en oppdretter på slike katter her i Sandefjord. Flaks eller uflaks? Det har seg slik at de koster nesten like mye som en lapphundvalp. Hjelp! Kan en slik katt gå løs rundt husene da? Tenk hvis den blir kjørt på eller lignende. Så kan man jo spørre seg hvorfor ikke en gratis huskatt i stedet. Jeg skulle så gjerne ha hatt det. Men siden jeg er allergisk for katt i utgangspunktet: disse skal være allergivennlige, Men man vet aldri helt sikkert. Så til søndag skal jeg ut for å teste hvorvidt jeg reagerer på den type katt. Hun som har kattene har flere stykker så da får jeg testet det skikkelig ut. Og får jeg en reaksjon så går det jo alltids over etter noen timer eller dager Flaut fjes.

Jeg liker å ha prosjekter på gang, og det er noe med sommeren. Har dere det slik som meg? Barndoms- sommerene blir så forsterket jo eldre man blir. Dere vet de sommerne med bare sol og aldri regn. Slike sommere som man plukket villbringebær, og mamma eller en eller annen bestemor rørte dem til kvelds. 

IMG_2757

Jeg hadde flaks og hadde noen bær i frysa fra i fjor,og når lysten ble så stor på hjemmelaget bringebærsyltetøy så ble det laget i en fei. Og under her ser dere noe av det fineste jeg vet om fra naturens side: Nyslynget honning, som Per slynget igår. Det ser ut som gull:

IMG_2756

Så da er det bare å skaffe seg et rykende ferskt brød. Sette seg godt til rette i solen med en god bok, og nyte livetHett smilefjesØy med palme

 

IMG_2768

For de som har lyst til å lese noen gode bøker i sommer anbefaler jeg disse to bøkene. Potensgiverne er en humoristisk/ søt bok.

Amulettens kraft: Er alt Spennende,dramatisk,historisk,romantisk osv.

Da ønsker jeg alle der ute en deilig helg, og en fantastisk god sommer!

12 kommentarer:

 1. Et innlegg uten hund????? Det er ikke ofte fra denne kanten, moro!!!!

  Ja, du er kreativ, Sissel. Den høna var både flott og morsom. :))) Tipper bursdagbarnet blir glad for denne.

  Det var godt og søtt det du koser deg med til boka. Ingenting er som hjemmerørte bær. Derfor er frysa kjekk. Mye bedre å røre det enn å sylte.

  Leste på bloggen min at du ville ta en tur i hagen. Bare å komme!!!!!!

  SvarSlett
 2. Glemte å kommentere den flotte katten. Så vakker!!!!! Jeg skjønner du vil teste dette ut, men du skal se det går helt fint. Spent på når det dukker om en Main hos dere. :)))

  SvarSlett
 3. Den høna var skikkelig morsom og søt, smart er den også.Ja hva ikke du finner på, og får gjort noe fint ut av tanken.
  Katta er jo bare hel skjønn,vakker og nydelig og lett å falle for, men som du skriver "tenk om den skulle bil overkjørt" eller stjålet.
  Tenker dere ville ha like mye glede av en vanlig skogskatt! Så fint du kan få hilse på en så egen rase.
  Mors hjemmelaget syltetøy, ja hva er bedre. Tror du er i riktig sommerhumør,gledelig å høre.
  Pers Honning er den beste, håper det blir masse i år, så gleder vi oss til den blir "moden".

  Hilse så mye til Per, og dere ønskes en riktig god sommer-ferie, med fine,gode opplevelser, fra oss i Andebu.

  SvarSlett
 4. Etter mye om å men så har jeg funnet tipset om å fjerne haken forblipålogget, dermed så blir det en kommentar denne gangen også:o)

  Den høna var superfin...skulle likt å ha oppskriften på den.

  Hvet du Siss, det er favoritt pusen min. For noen år tilbake så gikk jeg og grunnet hund eller Maine. Har jo ikke angret på valget, men en sånn maken som på bilde ligger å spøker i mitt hode. Har en flott Maine kattunge i et av mine blogginnlegg *sukk* Jeg bare elsker den rasen og historien.
  Hjemmelaget syltetøy og honning...helt nydelig!

  De bøkene så kjekke ut!
  Ha en flott søndag, i dag skinner sola hos oss, håper at den gjør det hos dere også:o)

  SvarSlett
 5. Nydelig katt Sissel!! Blir spennende å se da, om du tåler den! Main coonen kan vel gå fint ute rundt husene den?, men kanskje best om de er kastrert?....Birmajenta mi, hun vil også ut nå som solen skinner og bakken er ren og tørr..Men hun sitter bare rett rundt huset..Ikke mye "vilt" i henne nei ;)

  Høna var veldig fin da, hehe, du er god!

  SvarSlett
 6. Sånne høner bruker svigemor også å strikke :) De er så morsomme!

  MC er flotte katter! De ser så Stolte ut! Rambo (katta vår) er nesten mer hund enn han er katt...innbiller meg også at han bjeffer istede for å mjaue :p Sånn er det å være født og oppvokst med kun hunder :)

  Ei riktig god helt til dere! Syltetøyet og honningen så jo bare sååå godt ut!

  SvarSlett
 7. Så fin høne!!! Jeg elsker sånne ting. Og du Sissel, hvis den høna verper 3 litere med rødvin, da SKAL jeg jammen meg kjøpe en av deg;o)))

  Katten var nydelig. Tenk om du kunne tåle den? Er spent på å høre om hvordan besøket ditt på søndag har gått.

  Mmmmmmmmmmmmm, Sissels bringebær og Pers honning er superyammi:o))

  Ha en flott lørdag!

  SvarSlett
 8. Koselig blogginnlegg og flott høne, og ikke minst flott katt :) Får håpe at du ikke reagerer på akkurat den rasen, det hadde jo vært flott. Ikke glem "i forlelskelsens rus" at når det er snakk om allergi så er det også snakk om "dråpen som kan få begeret til å flyte over". Hvis man utsetter seg selv masse for noe som man reagerer allergisk på (som eksempel hvis man skaffer seg en katt man tror man kan leve med fordi man bare reagerer "bitte litt" allergisk på den), så kan man på grunn av den eksponeringen risikere å utvikle allergisk reaksjoner på andre og nye områder også (for eksempel på hund!!!) Huff kor belæranes æ blei her, mene det bare godt :) Ønske dokker en fortsatt fin sommer. Lykke til.

  SvarSlett
 9. Så fin høne! Og for en katt! Den var imponerende. Hadde en skogkatt som ble 14 år, og hvis denne "Main Coon'en " har samme egenskaper som en norsk skogkatt, må det være en bra katt! Den honningen hans Per er forlokkende!

  SvarSlett
 10. fantastisk vinhøne! den var verkeleg flott :)
  Maine Coon er faktisk den katten eg synst er aller flottast - dei er så store og gaupeaktige. Men det vert nok likevel berre hund her i huset trur eg..

  SvarSlett
 11. Så fin høne,da gitt! Den skaper liv og latter ;)

  Nå er jeg spent på hvordan det gikk med katta??

  ps. Jeg sikler her jeg sitter..for noen delikate bilder av vill-bringebær og honning!

  SvarSlett
 12. Aldri sett så fin høne før jeg :) Og en høne som verper vin!!! :) Sees på lørdag morgen Sissel, her vil det ikke løpes enda!

  SvarSlett