Totalt antall sidevisninger

lørdag 17. desember 2011

17.Desember.

Juletur i Sandefjord by!

P1000473

I går hadde jeg en koselig avtale med en god venninne: Vi skulle møtes i Sandefjord for å shoppe julegaver både til oss selv og andre. Det er jo lov å skeie ut litt til seg selv også sånn like før jul. Så det ble en tur til en butikk som heter “Lille India”. Der har de masse morsomme klær som både jeg og min venninne liker. Og noen plagg ble det på oss. Man må jo pynte seg til jul, he hm!Smilefjes som blunker

Det er mange fristelser nå sånn like før jul, og her vil jeg nå presentere en koselig dame som står inne på “Hvaltorvet” i byen vår og selger noen fantastiske gode spekepølser, med akevitt-gele til.

Det er sjeldent å treffe på så hyggelig dame som dette. Blid og serviceminded!

P1000464

 

Og på toppen av det hele så er standen så fin med reinsdyr og  masse spekefat med nisser på:

P1000466

Det var andre gangen jeg var innom henne idag. Så i år er det mange som får slike fine spekefat til jul fra megSmilefjes

             IMG_3982 

Og når man først er på en handletur  i byen så måtte vi jo også ta en tur innom “Julemarkedet” som har hatt åpent hver helg i flere uker nå. Der traff jeg en god kjenning av meg som har stått der i flere år og solgt honningprodukter +++++ masse andre ting.P1000463

Men her ble det ikke noe handel. Honningprodukter har vi nok av hjemme,hehe, siden Per er birøkter sjøl. Men at “Bie-Helene” er fin der hun står med nisselua på er det ingen tvil om. Og utenfor sitter Nissefar og passer på det hele….

P1000459

En slik dag går fort i godt selskap, og nå var tiden inne til å vende nesa hjemover.  Sjøl om snøen manglet så fikk jeg likevel en viss fornemmelse av jul. Julesanger spilles , noen springer i gatene,  noen går sakte, noen roper på mamma, noen er blide og noen tar bilder slik som meg. Til min venninne: Takk for en fin dag med deg!

                P1000474

Og idet jeg snur meg vekk fra byen min så slår det meg at det er denne byen som faktisk er “min”. Masse barndomsminner fra tidligere førjulsturer med mor, far og storebror “Brormann” strømmer på………….

Ha en fin helg!

Siss

fredag 16. desember 2011

16.Desember

 

Hei på dere!

IMG_3963

I dag har jeg –Baronessen - bestemt meg for å “låne” tastaturet på denne datamaskinen. For nå er det virkelig min tur til å advare alle andre katter der ute om hva dere har i vente i de nærmeste dagene og visstnok frem til noe de kaller “julen” er over. Jeg bare sier det så enkelt at f.eks. ikke klatre i trær som står innomhus! Det kan ende med et rabalder uten like.Forvirret smilefjes Vel, jeg kom ikke så langt opp i treet, men det var nære på. Og jeg skjønte at dette ikke var særlig populært…

IMG_3973

Og for å si det slik: Ikke skjønner jeg hva som er forskjellen på trær inne og ute. Dere skulle bare ha hørt hvordan de skrøt av meg i høst når jeg klatret opp i et tre ute i hagen i nesten full storm. Da var det ingen reprimander, nei. De skrøt uhemmet av hvor modig jeg var. Men, med dette treet inne i stuen idag var det bare “huden” full av kjeft…

IMG_3167

Og jeg må jo påstå det at det er mer modig å klatre i et slik tre inne med allverdens “leketing” på. Bare det å få satt potene riktig slik at jeg ikke tvinner meg inn i alt som henger der er et kunststykke i seg selv. Men jeg har en ide: Før denne julen er over skal jeg nok ha klart den bragden det er å komme til toppen av et slikt “inne-tre”. Det er bra jeg har to trær i heimen å øve på. Og at det kan ende med et brak – ja, dèt får jeg ta med på kjøpet.

 

IMG_3969

Så til alle katter der ute: Ikke gi opp juletreklatring hvis dere har lyst til det. Det er vel jul for oss også????

IMG_3965

Potetrykk fra Baronessen von Rosen med ønske om en fin kattejul!

torsdag 15. desember 2011

15.Desember

 

9 dager igjen til den store dagen. Senk skuldrene - det blir jul i år også. Og endelig så vet jeg hvor mange vi blir her på julaften. 13 stykker fra vår gilde familie kunne komme. Vi skulle gjerne ha vært noen stykker til, men det er ikke alltid man får kabalen helt til å gå opp. Og nå er pinnekjøttet i hus, gavene er snart i boks og huset er om noen dager ferdig pyntet. Å hvor jeg gleder megSmilefjes

                         Sissel-nissen Julaften 2004

Og kanskje det er jèg som skal være nisse i år. Trives i grunnen godt i den rollen. Apropos nisse: Visste dere at det eksisterer flere typer nisser???

 

                          Fjøsnissen :

                 imagesCAOSXABS

Har du en låve eller et uthus i nærheten der du bor, kan det godt hende at det bor en Fjøsnisse der!

Fjøsnissen er en spretten fyr, som liker å lure menneskene. Han har langt, grått skjegg, lusekofte, vadmels-nikkers, lange ullstrømper og rød lue. Han har et magisk belte av hampetau, og det tas i bruk når han skal trylle fram pakker, eller når han vil snakke med dyrene, eller bare lure menneskene på gården.

Det er ikke så lett å se Fjøsnissen, for han er snar til å gjemme seg, og han har mange fine gjemmesteder! Men av og til kan du finne ting han har glemt eller mistet.

Det finnes en Nisselov, og der står det at "Alle ordentlige nisser skal kunne et vers av Nissesangen", og den kan han!
Fjøsnissen liker å stelle for dyrene. Det eneste han ønsker seg fra menneskene, er en bolle med grøt til jul. Skulle de glemme å sette ut grøt til nissen, blir han veldig lei seg!

 

Skogsnissen:

Rød nissen med Belle og Asca

 

Har du sett Skogsnissen noen gang?
Han har helt sikkert sett deg!

Går du tur i skog og mark kan du være sikker på at han følger med deg, men han gjemmer seg godt!
Det er bare i jula at du kan være så heldig å få se ham.
Han har langt, gråbrunt skjegg, grønn jakke, brun bukse og en lang, rød lue med en kongle som dusk.
Skogsnissen har et magisk belte med mange fine kongler på.
Det er beltet som gjør at han kan trylle fram pakker, og gjør at han kan gjemme seg når det kommer mennesker.
Skogsnissen er veldig glad i dyr. Siden han har et magisk belte kan han også snakke med dyrene. Alle ordentlige nisser må kunne Nisseloven. Der står det at ”alle ordentlige Nisser skal kunne et vers av Nissesangen”, og den kan han!
Skogsnissen bor ute i skogen under ei rot.

Når han ikke lager eller deler ut pakker passer han på at skogen og dyrene har det bra.

                     Nordpolnissen

                 imagesCA8V62RB

Nordpolnissen bor, som du skjønner, på Nordpolen.

Han har langt, hvitt skjegg, lang rød kappe og røde bukser. Han bruker reinsdyr når han skal reise ut med julepakkene, for reinsdyr er de eneste dyrene som kan leve i kulden på Nordpolen. Nordpolnissen har et hvitt belte som er magisk. Det bruker han når han skal trylle fram pakker, når han skal ut å kjøre med reinsdyrene, og når han vil snakke med dyrene.
Siden Nordpolnissen bor så langt unna, er det bare i jula du har noen mulighet til å se ham.
Men da kan du også se veldig mange som har kledd seg ut som Nordpolnisser.
Det finnes noe som bare ordentlige nisser kan, og det er "Nisseloven"
Der står det at "Alle ordentlige nisser skal kunne et vers av Nissesangen", og den kan Nordpolnissen!

 

Det var litt om de forskjellige nissene jeg kjenner til. Jeg er så barnslig at jeg fremdeles tror på dem. Barnet lever i meg så lenge jeg er her på denne kloden: Det er kanskje derfor jeg koser meg så inderlig i denne mnd,? Jeg blir fylt av smil, latter og fryd når jeg ser en nisse…

Ha en fin dag med deres gjøremål!

Siss

 

 

 

 

onsdag 14. desember 2011

14.Desember

 

                               julepic-234

Da fikk jeg endelig prøvd meg på sjokoladekaramellene. Jeg hadde meierismør fra før “smørkrisen” - hvis det er noe krise da? I hvertfall fikk jeg prøvd meg på denne oppskriften.

 

IMG_3954

 

 

Og jeg rørte og jeg rørte og det kokte og det kokte.IMG_3955

 

 

Og endelig kunne jeg helle det  i en form.IMG_3956

 

Så var det å vente og vente (Jeg hadde jo lyst til å smake må dere vite) Utålmodig som jeg kan være så kom jeg på etter en stund at jeg kunne rulle disse karamellene. Og slik ble det.

IMG_3957

Ikke rart  min gode hjelper klør seg bak øret og lurer på hva gjør vi nå??? Dette ble jo digre karameller til en elefant eller noe slikt. Heldigvis var de fremdeles ikke stivnet helt. Så jeg kom på at de kunne jo deles på midten med en kniv. Og da ble de slik:

Jul

Dette begynner jo å ligne på karameller. Smaken er så langt helt fortreffelig, men jeg har funnet ut at noe stort hjemmeprodukksjon av dette blir det ikke. Rart hvordan man kan forandre mening under marsjenSmilefjes med himlende øyner

Da vil jeg minne dere på de veldig mange stjerneskudda vi kan se på kveldshimmelen i kveld hvis været tillater det da…

Siss.

tirsdag 13. desember 2011

13. Desember

 

Da var Lucia-dagen her. Håper jeg flere ganger i dag får oppleve å høre denne vakre sangen. Og hver gang tenker jeg på alle de gode minnene jeg har  rundt luciadagen. Helt fra barnsben og frem til i dag. Det er ikke få luciatog jeg har opplevd gjennom tidene. Som gammel arbeider på sykehjem etc. Det var like rørende hver gang man hørte i det fjerne disse klare barnestemmene synge luciasangen. Og selvfølgelig endte det alltid opp med lucekatter.

                                  uten navn

 

 

jul-dverse29

 Sancta Lucia

Svart senker natten seg
i stall og stuer.
Solen har gått sin vei,
skyggene truer.
Inn i vårt mørke hus
stiger med tente lys
Sancta Lucia, Sancta Lucia

Natten er mørk og stum.
Med ett det suser
i alle tyste rum
som vinger bruser.
Se på vår terskel står
hvitkledd med lys i hår
Sancta Lucia, Sancta Lucia

Mørket skal flykte snart
fra jordens daler."
Slik hun et underfullt
ord til oss taler.
Dagen skal atter ny
stige av røde sky
Sancta Lucia, Sancta Lucia.

Lucia er like aktuell i dag som alltid tidligere.
Hun symboliserer TRO, HÅP og KJÆRLIGHET.

       IMG_0084

Siss

mandag 12. desember 2011

12.Desember


På låven sitter nissen - med en kvinne på sitt kneUvitende smilefjes
IMG_3948
Og hvor fant jeg så denne nissen??? Jo, det hadde seg slik at jeg og han far sjøl i huset her skulle en tur på Slottsfjellets Musum i Tønsberg i går. Jeg hadde lest at der skulle det være jul i hver en krok. Og om det ikke var i jul i alle kroker så var det et koslig avbrekk i en ellers hektisk hverdag. Og som dere ser så fikk jeg lov å sitte på nissefars kne. Og tenk: Han hadde en gave til meg også. Det “kostet” en klem, men pytt,pytt hva gjorde vel det. Julegaven var en søt og god mandarinSmilefjes som blunker
Museums bilde 1
Det var ikke så lett å få tatt så mange bilder på museumet. For slik de levde i gamledager så var det ikke mye elektrisk strøm å oppdrive. Nei, da gikk det på parafin og stearinlys. Det var utrolig koselig å gå og vandre i gamle hus med fyr på gruva, lukten og smaken av nystekt brød og sveler. Balsam for sjelen en “stakkars stund”
Og: Så langt er det fra museumet i Tønsberg til Oslo. Vil tro at det i 1880 var flere dagers reise…:
Museums bilde 2

Jeg må bare ha med et bilde til av nissefar. Det var så fint å plutselig oppdage at han satt der litt ensom og forlatt helt innerst på låven. Og hans budskap var: Hvis vi ønsket oss noe sterkt nok, så gikk ønsket vårt i oppfyllelse til sluttSmilefjes
På loven sitter nissen
Og til Marianne på Eikvadsbråten: Gratulerer med dagen.
Siss

søndag 11. desember 2011

11.Desember

 

Katten liker seg på peisen med nissene. 

Katten 2

 

Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er til stede.
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede

jul-diverse17

Ha en god adventssøndag

Siss