Totalt antall sidevisninger

fredag 6. november 2009

Litt om alle hundene

                   

                              

Hei på dere !

Siden det er så lenge siden dere har hørt fra meg ,tenkte jeg at jeg ville

fortelle litt om hver av hundene. Å siden jeg aldri blir lei av hundebilder

har jeg lagt inn ett for hver hund.

 

                               Fjelldronningens Heiko:

                                IMG_5595

Heiko gutten reiste i fra oss til Lngyarbyen for en god uke siden. Det var helt grusomt  når han reiste. Man trodde at det skulle gå så greit. Vi visste jo hele tiden at han skulle reise. Det er bare en ting å si om den saken, aldri mer. Vi vet at Heiko allerede har det som plommen i egget. Han stor koser seg med sin nye familie.    Vi vet også at samtlige av de andre valpene som reiste fra oss i august har det kjempe bra. Jeg er temlig imponert over hvor flinke alle sammen er til å gå på kurs med disse “dyrbare ungene”  Det skal jeg love dere at dere har igjen for om noen mnd. Mye lettere å håntere en hund som vet hvem som er sjefen……….:-)

                                      Byu’Ti:

  IMG_1964

Kjære Byu`Ti jenta vår. Du blei så akutt syk for oss. Det hele startet en morgen på felles turen med alle hundene for cirka 3 uker siden. Du gikk noen skritt å så huket du deg ned for å tisse.Slik gikk du i 10 minutter da snudde jeg med deg og Heiko for å rusle hjem igjenn. Skjønte jo at noe var galt. Tenkte med en gang på urinveisinfeksjon.Tokk en urinprøve av deg og reiste til dyrlegen.Han fant blo der men den komm ikke fra urinrøret. Den kom fra vagina. Ingen løpetid var på gang så da sto det bare en ting igjenn, akutt livmorsbetennelse. Du begynte på pencilin med en gang.Vi var opptemister siden det var oppdaget så fort. Etter 5 dager var du like dårlig 39.5 i temp og vile helst bare sove. Ny og sterkere kur for å se det ann en uke til. Desverre ingen bedring. Da sto det igjenn bare en ting opprasjon.  Jeg hadde det ikke noe godt når jeg leverte deg inn til operasjon.Det var akkurat som du skjønte at det var lit mere en rutine undersøkelse. Du skulle sitte på fanget før vi skulle gå inn til dyrlegen. Å jeg så på hele blikke dit at du var usikker på hva som skulle skje. Jeg kunne jo ikke sitte å vente på deg så når du sov din søte søvn dro jeg hjemm,etter 2 timer kunne jeg hente deg. Det var to lange timer,heldigvis gikk operasjonen greit du var så våken når jeg komm at du hylte etter meg for du hade hørt bilen min. Livmoren din er nå vekk .Ingen tegn til cancer, vi venter på svar fra prøve på den ene eggstoken din. Så enda er det hele lit spennende. En ting er sikkert ,du er på bedringens vei. Dit gamle gode humør er i ferd med å vende tilbake. Å for de som lurer på hva skjer med Byu`ti videre nå når hun ikke kan få flere valper?? Byu`Ti er en del av flokken, og hun skal selvfølgelig bo hos oss . Vi sier til hun at hun nå skal bli “gammle tante” for fremtidige valper. Da smiler hun fornøyd til oss.

  Indy-gutten (Lapperix Balko);   Foto v/Sidsel Elvestad                                                                                  IMG_1850r

 Indy gleder seg enormt til å begynne på agility igjenn. Og i kveld starter det med innetrening på Gjennesta gartner skole. Hele hundeklubben har leid et drivhus i 18 uker med trening hvær fredag. Å hvor vi gleder oss:-) :-) Ellers er jo Indy litt mer privligert en de andre hundene. Jeg har en tante som henter han tit å ofte. Da koser de seg på tur . Indy får middags rester oppe på maten sin +brød skive med leverpostei til frokost. Han vil altid være med tante, men han blir også kjempe glad når han kommer hjem. Da har han nesten ikke tid til å si hade til tante.

           Black Blossom Lady Belle:

         Belle august 2008

Belle-ungen” har fått sin datter Cita hjem igjen. Hun har tatt på seg oppdrager- rollen på henner på nytt. Helt underlig å se hvordan hun kjente igjen Cita, og Cita henner. Cita har nå etter 3 uker forstått at det er Belle og alle de andre som er over henner på rangen. Det var lit vansklig å skjønne for hun i starten. Ellers syntes Belle at det er helt ok med det dårlige været om dagen. Hun storkoser seg når hun får komme inn lit tidligere en normalt. Belle har en egen stol  som hun er rask til å kromme seg i. :-)

                ofelia i skauen

Ofelia savner Heiko gutten sin. Det var trist for oss at han reiste, men det var det også for de andre hundene .Og spesielt trist for mor Ofelia. Det ser ut som hun nå vil gi lit av den moderlige omsårgen til Cita. Spesielt om kvelden vasker hun og steller Cta. Ofelia er glad for at byggetrinn 3 er ferdig i hundegården. Da kan hun springe mere rundt en hun gjorde før. Det er mange fugler og mus å se etter nå om dagen.

                  Mallalasse’s Asca:

                  Asca 

Det er bare en ting å fortelle om Asca masca. Hun er dronning med stor D. Hun gjør som hun vil, er det ikke det man kan når man blir 66. Vel hun er ikke fullt så gammel, men det er en dame som hele tiden vet hva hun vil – men alltid på en myk og vennlig måte. Artig å se hvor stor personlighet disse hunden får med åra.    

               Fjelldronningens Cita: 

               Cita 1 27-10-09

Så er det Cita da! Hun kom tilbake til oss for 3 uker siden. Grunnen til det var at de som hun bodde hos ikke hadde mulighet til å ha henne lenger. En ærlig sak det, og fint at folk tar konsekvens og håndgrep når forutsetningene endrer seg. Så da valgte vi å ta henne hjem til oss igjen. Jeg begynte på nybegynner kurs med henne denne uken.  Hun begynner å skjøne at det er jeg og Per som er “hoved sjefene”  Vi beholder Cita her inn til videre. Og kjenner jeg oss rett .Blir hun nok her en goooooooood stund ????

 

                                             Hvem er nissen ? Belle og Asca vet det…………….

        Rød nissen med Belle og Asca

Det var lit om hundene. Ellers så begynner jeg å glede meg til jul. Syntes ikke det er noe styr. Bare masse kos og glede. Det er da barnet våkkner i meg igjenn:-) Har så smått lest en del Blogger. Ser at det har skjedd mye på¨de mnd jeg har hvert borte.  Mange intresange emner der har hvert innom. Det er kansje det som er så fasinerende med det å ha hund. Man blir aldrig utlært. Det dukker stadig opp nye ting. Både når det gjelder hvordan man skal lære hunden ting og tang, og om hundens helse.

Jeg føler nå at roen igjenn begynner å senke seg over heimen. Håper  at jeg kan følle lit mere med på hva som skjer hos dere alle sammen. Det er alltid spennende å lese hva dere holder på med i det daglige.  Ha en fin helg alle sammen. 

Siss