Totalt antall sidevisninger

lørdag 15. september 2012

Frøya’s første 14 dager i sitt nye hjem

 

 

Hei på dere!

Frøya valp 2 mnd

Jepp - da har jeg bodd i mitt nye hjem i 14 dagerSmilefjes som blunkerJeg kom til et meget stille hjem - trodde jeg. Men det varte ikke lenge. Det gikk vel sånn ca 1 time med bare meg og de to-beinte. Så kom det en skapning jeg først trodde var en slik en som meg. Fargen var lik, men lukten var meg noe ukjent. Hm, må si jeg vrei de små grå for å stadfeste arten. Og for å si det rett ut: dèt klarte jeg ikke. Så da fikk jeg føle meg frem med kroppspråket mitt. Jeg lærte etterhvert at dette var husets katt. Den oppførte seg egentlig som en hund. Merkelig  det der. Tror virkelig den katten at den er en hund, eller bare later den som for å få lov til å være sjefen over meg og de andre?????? Akkurat det får jeg lure på en stund til. For her i huset har jèg tenkt å bli sjefSmilefjes med himlende øyner Tror jeg….

IMG_5293

Den første natten sov jeg trygt og godt i verdens største hundeseng,(menneskeseng) Matmor sa at det var unntaket fra regelen, for her i huset er det flere hunder enn deg. Men hvor var de andre hen da? Må si at jeg har til nå hatt et godt syn, men jeg så jeg ingen andre hunder her. Men så skjønner dere at disse hundene hadde vært på hundhotell mens nye matmor og matfar hentet meg. Og ut på dagen den andre dagen her kom det en hel gjeng med slike som meg. Men de var jo voksne og digre. Å du å du sa glad jeg ble. Tenk å få leke med såååååååå mange på en gang. Vi måtte  møtes ute sånn for å bli kjent. Men det var jo fort gjort. Jeg har da gode manère med meg der jeg kommer i fra. Så jeg skjønte jo at jeg var minst og måtte ta det litt med ro. Litt dumt det der da. At de store hele tiden skal rette på meg . Dere skjønner de voksne hundene her har så god erfaring med slike små som meg, så de vet akkurat hvordan jeg bør oppdras for å bli en snill og god hund. Bare se her hvordan jeg gjør som de andre:

Jeg lærer av de store

Og se: Belle er den som passer mest på at jeg oppfører meg ordentlig. Hun er streng, men du hvor hun kan leke! Av disse fire så har faktisk “Tante Belle “ blitt favoritt-tante allerede. Hun er rett og slett så kul at jeg gjør alt prikk likt henne.

Og kunne jeg ha vært sammen med dem hele dagen så ville jeg ha valgt det. Noe jeg ikke får lov til. Nei, her i huset så er det èn som påberoper seg tittel “matmor” som bestemmer hva jeg skal. Vanligvis er det gøy men noen ganger er det gørr kjedelig. Bare tenk dere det å kjøre bil. Det er kjedelig det. Jeg kan jo det. Trenger vel ikke å trene på dèt?! Vel, jeg er ikke så god bak rattet enda, men det kommer kanskje etterhvert? Hvis det var det som var målet med slik kjøretrening: Kanskje jeg kan bli hundesjåfør når jeg blir stor??? En slik en som henter andre hunder  som vil ut på tur. Ut på tur ja! Dèt er blant favorittsyslene mine for tiden. De har så mange fine jorder her som jeg kan springe på og det er gøy. Da trenes det på noe som heter innkalling. Og så fort Frøya blir ropt kommer jeg som en rakett, for da får jeg noe som heter “leverbit”. Og det smaker himmelsk. Dere burde smake der også hvis dere kan.

IMG_5362

Vi har også vært i byen. Der var det mye folk og trafikk. Lurer på hvor alle menneskene er. En tur på vinmonopolet fortalte meg det; dèr var visst “halve byen”, hehe.. Der var det lov å ha med meg. Flaks, for vi måtte bare en tur inn dit. Og der var det mange som syntes jeg var søt. SelvfølgeligSmilefjes P1000884

Så gikk turen til noen sprutende fontener. (Hvalfangstmonumentet) Der var det kjempegøy å være. Jeg ville så gjerne ha tatt meg et bad, men det fikk jeg ikke lov til. Kansje en annen gang?

P1000889

Ikke sant det ser fristende ut med et bad?

P1000888

Og den som god hund skal bli må trene på alt som tenkes kan. Og hva kan jeg så langt? Jeg må si jeg kan det mesteSmilefjes med åpen munnJeg kan være hjemme helt alene. Bare radioen står på. Ikke et kny fra meg nei. Bare jeg har teppe og gnagebeinet mitt så er det greit. Jeg kan sitt, ligg, se matmor dypt inn i øynene, bite på ting som kanskje ikke er helt lov, leke med de andre hundene ute i hundegården, tisse inne og bæsje ute, henge i raggen til “tante Asca”, og jeg har lært meg NEI, et morsomt ord. For det er mye NEI og det kan fort forveksles med HEI. Og når ordet HEI kommer: da er det lov å logre og være glad. Så jeg legger meg på den linja jeg, med å logre og være glad. Tryggest det. Da smelter det meste rundt meg. Og hvis jeg legger hode litt på skakke: ja - da har jeg oppnådd å avlede fra NEI’et. Smart ikke sant?

 

Moro i hundegården,og hei hvor det går:

IMG_5301

Kom igjen, Indy:

IMG_5295

Godt å hvile bak Indy’s rygg:

Lapp på lapp

 

Her ser dere meg sammen med naboens hest. Og dette er noe med det fineste dyret jeg har sett noen gang. Jeg må bare sitte og beundre disse hestene når de er ute…:

P1000869

Det var litt om meg i mitt nye hjem. Neste gang jeg skal skrive her: da har jeg hatt min første dag i “barnehagen” Godt at jeg er født før 1 september slik at jeg fikk plass. Der skal jeg lære å omgås andre hunder på min alder. Både jeg og matmor gleder oss til det. Kurset Gi labb høres jo ganske gøy ut det. Spørsmålet blir jo hvem labb jeg skal gi. Jeg trenger jo i bunn og grunn alle fire labbene mine. Den som lever får se.

Ha en slående fin helg og uke!

En slående lapp

Fra matmor Siss og Frøya