Totalt antall sidevisninger

lørdag 23. april 2011

En deilig Langfredags-tur:

Da var dagens planlagte tur avsluttet. Og for en deilig tur. For et par dager siden avtalte vi med Per’s bror og kone Hanne at vi skulle møtes på en plass som heter Tallakshavn på Østerøya, en av de to lange halvøyene som stikker ut i Skagerak her i Sandefjord. Målet var å gå til Tønsberg Tønne, et mange hundre år gammelt sjømerke . Et sted de andre hadde vært mange ganger ,men ikke jeg. Ett av de gamle slukstang-eldoradoene til Per…Smilefjes

IMG_21411

Turen tar vel ca 1 time med sakte gange, men en så deilig sommerdag skal nytes med både medbrakt mat og vakker natur. Så vår tur tok 3 timer, med herlige raster underveis. Første rasten var etter ca en 1/2 time. Våre menn hadde da måttet gå tilbake til parkeringsplassen . Selvfølgelig lå kamara mitt igjen i vår bil og per`s bror begynte å bli i tvil om han hadde låst bilen. Takk Per for at du hentet fotoapparatet . Ellers hadde det ikke blitt noen deilige bilder fra vår tur i dag.

IMG_2116

3 hunder var med oss på tur i dag: Asca ,Belle og Ofelia. Indy er på påskeferie hos tante,som vanlig. Først hadde vi tenkt å la Ofelia vere hjemme hos valpene sine, men så sårt som hun klynket når vi skulle reise... Så var det bare en ting å gjøre selvfølgelig ta hennne med. Skjønner i grunnen ikke at jeg tenkte tanken en gang at hun skulle vere hjemme alene med sine små. De sover jo og klarer seg godt alene noen få timer.

IMG_2095

Asca og Ofelia fikk springe løs en liten stund. Belle var i langline for hun klarte ikke helt å glemme en hare som hoppet så ellegant foran oss oppe i fjellskråningen. Det varte forøvrig ikke så lenge disse to var løse. Helt tilfeldig så Per en sikkelig hoggorm. Årets første får vår del.

IMG_2119

Og det ble ike bare med den ene; etterhvert så vi to til på vår idyliske rasteplass.

IMG_2105

Pølser stekt på bål er helt perfekt turmat. Belle lurer på om det er noe til henner snart?

IMG_2109

Min svigerinne tenker på alt: Boller med melisglasur, og en konjakker til dessert.(Bare til dem som ikke kjørte da:-) Og selvfølgelig var det meg som ikke kjørte i dag.

IMG_2111 

                    Kan man ha det bedre?

IMG_2142

     Så var det på tide å vandre litt videre til målet:

IMG_2127

Vi vandrer i et naturreservat.Skauen er helt spesiell.

IMG_2129

Og blomsterfloraen er helt unik her ute på halvøya:

IMG_2140

IMG_2134

Jeg kan ikke huske å ha sett så mye blåveis og hvitveis på en gang .

                               IMG_2150

Når man ser så mye fin natur på en gang får man jo nesten ikke gått så mange skritt som ellers, men vi nådde målet: Tønsberg Tønne. Og der kunne blikket hvile på hav så langt øyet rakk ut i Skagerak og mot Tjøme-landet og Færder Fyr:

                IMG_2145

       Jepp: Endelig på Tønna ,som vi sier i Sandefjord.

IMG_2154

På tur ned igjen fra Tønna var vi innom noen bukter,og kjente på vannet. Nesten så en kunne hivd seg ut i et bad i dag, he hm! 

Slik som disse svanene, som vi møtte på en av strendene idag:

IMG_2156 

Til Hanne og Ragnar: Takk for en deilig tur sammen med dere!

                 IMG_2103

                     Neste gang går den til Mølen.Smilefjes som blunker

Og for dem som lurer ,så hadde våre små det helt perfekt når vi kom hjem. De sov så godt at, og mor Ofelia hadde samlet seg opp masse energi på turen for å klare de neste 4 ukene med sine små. Hun smiler fra øre til øre nå i kveldSmilefjes 

Og her er en av valpene i fullt firsprang på terrasseen ikveld – i 21 graders varme! De koste seg ute der i timesvis ikveld i den milde vårkvelden!

                     IMG_2159

Ha en fortsatt god påske.

Siss

mandag 18. april 2011

God påske:-)

Jeg kom på her om dagen at rav er fint mot flått. Jeg brukte det for endel år siden, men jeg fikk et problem: Belle syntes det var så morsomt å gnage disse ravstene i stykker på de andre hundenes hjemmelagede ravhalsebånd. Det var ikke bra for hennes tenner. Så derfor sluttet jeg med det. Fant en link om hvor man kan få bestilt slike halsebånd til hund for en billig penge http://flatthalsband.com/index.php?route=common/home&st=1

Mors Ravsmykke ble hengt rundt Ofelias hals her om dagen. Jeg vil ikke ha flått på verken henne eller på valpene hennes. Og det fungere 100%. De andre får på seg flått, men ikke Ofelia. Kjekt!

                    IMG_1987

           Ofelia er så stolt av smykket hun bærer.

Denne sommeren håper jeg blir fri for Expot. Med ravhalsebånd pluss litt hvitløk i maten noen ganger i uka: Dà håper jeg dèt skal holde!

 

Valpene til Ofelia vokser og vokser. Lekelysten kommer mer og mer for hver dag som går.

 

IMG_1997

IMG_1993

IMG_2042

Vi har stadig vekk hyggelige besøk, og i går fikk jeg et ekstra hyggelig besøk.:

Nøve og Gry kom som avtalt kl 20.00. Etter en “ellevill og glad velkomstkomite (Asca,Indy,Belle og Ofelia) gikk turen ganske fort inn til valpene og der la disse damene seg ned. Reneste “paparatsiene” Smilefjes med åpen munn

IMG_2045

Så var det tid for kosSmilefjesmed de små, og mor Ofelia.IMG_2058

IMG_2052

IMG_2055

Mens damene var sammen med valpene, bestilte jeg en stor Pizza til oss. Den kom rykene fersk på døren til oss 45 min etter at den var bestilt.

Vi nøt hver en bit; det smakte helt fortreffelig, med “noget attåt” til Nøve og meg (stakkars Gry var sjåfør,hm!).  Disse damene måtte etter noen timer hjem til Glenne for å vente på flere lamminger. Og som alltid går timene som en røyk i godt selskap. Takk for gode timer sammen med dere!Smilefjes som blunker

 

Da ønsker jeg dere alle en riktig God Påske med dette bildet som et påskesymbol:

IMG_2060

Siss