Totalt antall sidevisninger

onsdag 25. mars 2009

"Hunde ull"

Hei sann igjen!

Nå begynner bloggen og gå seg til, jeg har til og med oppdaget et rette program.

Har prøvd og skrive hos noen av dere som følger meg.En ting jeg lurer på ?Går det ann og gå inn for hver kommentar dere har skrevet i min blogg og gi dere en kommentar under deres innlegg. Jeg må si at jeg er jo ikke på bloggen 24 timer i døgnet det har jeg bare ikke tid til , men jeg har jo lyst til og svare/komente re sammen med dere.

Gode råd mo taes med takk:-)

I dag har jeg børste av to poser med hundehår av vår Asca, det er det som skjer hver gang valper har reist.De slutter og die og med et faller den praktfulle pelsen av.Da er det rett i dusjen føner og børste.Jo fortere man blir kvitt gammel pels jo fortere setter de ny.Føningen er med på og stimulere hår røttene. 3 ganger med den prosessen så er man stort sett kvitt røytingen. Jeg bare spyler pelsen ingen såpe og jeg har en dag mellom hvert bad.

Jeg tar vare på pelsen,den skal legges ut til fuglene når det blir lit varmere i været.Fuglene slåss om denne fine ulla til redene sine.Det er så moro og se hvordan de tar ulla i nebbet og bearbeider det til redene sine. Oppfordre alle til og legge ut Lapphund ull på våren, tenk så deilig for de små naken fuglene og ligge på en slik ull.
Siss


mandag 23. mars 2009

En helg er over


Hei på dere!

Jeg ante ikke at Blogg kunne være så vanslelig.Det er ikke få timer som hat godt med til og prøve og feile her inne i løpe av helgen. Til alle dere som har skrevet i bloggen min. Jeg har forsøkt og svare dere både på min bloggg og på deres:-)Er det noen av dere som har sett non kommentar neiiiiiiiiiiiiiiiii. Men for ordens skyll takk til dere alle som har ønsket meg velkommen i blogg værden. Jeg gir meg ikke, dette skal jeg få til. Bare vent om noen uker er jeg stor blogger.

Det var nok blogg prat.Over til helgens begivenheter


Fredag kveld fikk vi besøk av Eroxie valpen til Belle, og for et prakt eksemplar av en finsk lapphund (det sier jeg om alle valpene som kommer her i fra) hver syns best om sine :-) Jeg blir bare så glad nårr jeg treffer igjenn valpene. Det som er morsomt og oppservere er at de kjenner seg igjenn med en gang. Både hundene og oss. Det sies at en hund glemmer aldrig sin oppdreter, kansje det er noe vi oppdretere ønsker og tro?

Løreag startet med et vakkert vår vær hoss oss, passet helt perfekt for å gå en sikkelig lang tur med de firbente.Nårr været er så fint som det var om lørdag må vi regne med og treffe mange i samme ærend som oss, jåberg er et populært tur område..dette blei den store prøven på om all trening på stå og bli satt inne slik man håper. Det er ikke det samme og gå med hundene og trene på disse tinga når man til vanlig nesten ikke treffer på noe annet en en traktor i ny og ne vinters tid..
Vi hadde ikke kommet så langt på turen før vi traff på første turgåer med hund.
Jeg forbreder hundene på at nå skal det skje noe følg med følg med .(det usynlige bånde mellom meg og hundene) har alltid godbit i lomma, de vet at gjør de som de får beskjed om vanker det godbit. Turgåren nærmer seg og hunden som er med han begynner og bjeffe og dra i båndet mot mine 3 hunder. Jeg kommanderer rolig og stå, og jippy de står som noen tente lys ser opp på meg og sier er vi ikke flinke mor ?
Det er så deilig nårr hundene spiller på lag med en, og at inne trening i vinter mnd fungerer like godt hevert år.
Nå ser hundene og jeg frem til og komme sikkelig i gang med lydighets trening og agility.For til dere der ute nå er våren her og vi har en del fine mnder forran oss.
Blåveisen står i full knopp i haven hos meg. Jeg blir så glad for hvert vårtegn jeg ser.
Søndag fikk vi besøk av noen som aldrig hadde sett finsk lapphund før.Vi har stadig noen på besøk for og se rasen for første gang, Det er akkurat som hundene skjønner at de skal oppføre seg litt ekstra pent da. Indy for eks sitter fort bamse uten at vi har bedt han om det .Det sjarmerer jo folk helt i senk.De som ikke helt har bestemt seg for hvilken rase de vil ha,har i hvertfal bestemt seg når de reiser her i fra.
En litt forsinket god uke fra siss