Totalt antall sidevisninger

tirsdag 30. juni 2009

Varme dager.

Hjelp halen min

                                                        Jeg er litt flau ,se på halen min.

Varme dager kan by på problemer med tisper i huset som har valpet. Jeg passer altid på og spyle tispene bak en del dager etter valping.Det er god hygene tenker jeg.Det jeg bommet litt på denne gangen var at det er så varmt ute. Jeg pleier og tørke dem med hånkle, men jeg skulle ha brukt hår føneren også.Da hadde stakkars Ofelia sluppet og fått et heftig angrep av våt eksem. Helt utrolig eksmen var der over natten. Heldig vis er det en enkel sak og bli kvitt. En tur til dyrlegen , litt god barbering  rundt ommrådene, og en god salve. Hun er bedre allerrede et døgn senere.

Valpene har det helt perfekt. Mødrene er kjempe flinke.Tross varmen, ligger de og ligger de. Det eneste de ikke vil ha er underlag til valpene.Da ser de på meg med et rart blik de gangene jeg har prøvd og legge noe under dem.Byu`Ti tar det regel rett vekk ,og Ofelia tuller det bort i en krok. Det er klart jeg skjønner at det blir for varmt , men så er det det man er vant til og gjøre da. Tror ingenting blir som det pleier hvis denne varmen fortsetter.Har vel aldrig i mitt“valpeliv” gitt lunka vann til 2 dager gamle valper ,men det må til nårr det blir 23 grader inne .Da går vifte for fult og vindur og dører står oppe fra tidlig morgen. Har også vrid opp våte hånkler til tispene.Noe de setter pris på.

I dag har den en valpen til Byu`Ti sakt hei til” Verden “ (Øynene har åpnet seg ) Da pleier jeg og løfte dem opp til ansiktet mitt og ønske dem velkommen til livet. At jeg er rar? Det er jeg helt sikkert :-) Det er ukene fremover nå som blir artige.Fra de åpner øynene så skjer det noe hele tiden med utvikklingen til hver og en. Til nå har de stort sett spist og sovet. Jeg kan bare konkludere med at jeg er heldig som får lov til og leve 8 uker sammen med disse små skapningene som så dagens lys netopp her på Kennel Fjelldronningen.                                 

Så til slutt noen valpebilder.

Siss        

                                             6 Nalle barn

                                                                     6Nalle barn

         Jeg tror set blei for varmt

                                                           Livet er sove spise

                                           5 Ask barn

                                                  5 Ask barn

                                           IMG_4433

                                                   Godt og ha noe å sove på.