Totalt antall sidevisninger

lørdag 18. desember 2010

18. Desember

· Lørdag etter Saturn (den dagen en skulle lauge/bade seg).

IMG_0799

Og siden det er lørdag i dag og jeg hoppet ellegant over fredag så kanskje det er lurt og lauge seg til jul i dag. For hvis du venter så rekker du ikke å lauge deg før julaften er over. Og fra gammelt av skulle man jo lauge seg til den store høytidsdagen. Og husk det mine venner: Det var alltid lørdag som var lauge-dagen:-)

Og hva gjorde så denne damen som så iherdig prøver å skrive juleblogg hver dag i går - siden det ikke ble noe juleblogg? Jeg brukte dagen til å skjemme bort meg selv. Deilig å ha slike dager. Furunålsbad med tente stearinlys og badenisser. En snill mann som serverte meg rykende varm fiskesuppe med fersk loff inntil og et glass velfortjent aquavit. Kan man ha det bedre? Huset er ferdig julepyntet, gavene er kjøpt inn. Da gjenstår det bare å ha kosestunder med familien og gode venner utover i neste uke.

Julebaksten gjør jeg lettvint; det meste kjøpes ferdig. Jeg har en snill mor som har bakt et helt 20 liters honningspann fullt med deilige kromkaker.

Sølvpussen gikk ganske greit med noen teskjèer med salt i vann, og på en to tre var det blank og fint. Det lukter så himla godt jul her om dagen jeg ble lurt til å kjøpe “julelukt” og “anti-røyk-lukt” på flasker. Noen dråper oppe i litt vann med sterinlys under gjør underverket. Og, setter jeg frem noen skåler med grønsåpevann i tillegg, ja da trenger jeg i grunnen bare å støvsuge dagen før den store dagen. Er jeg riktig heldig  så kanskje det blåser her på Jåberg som det ofte gjør, og da kan jeg jo bare sette gjennomtrekk slik at hundehår og støv forsvinner ut:-))))

Nesten så enkelt kan man gjøre det.

Da ønsker jeg dere en fin helg. Kanskje det var lurt å gi seg selv litt tid sånn like før den store dagen???????

Laugebad

At hun tørrrrrrrrr. Her er “badenymfen”  hehe!

Hilsen juleblogger’n Siss

torsdag 16. desember 2010

16. Desember

              Nissen og valpen

I dag er siste frist til å sende julekort ifølge Posten, hvis man har tenkt at det skal komme frem til jul:-) Jeg hadde en drøm om å få til å lage mine julekort her på hjemmeprinteren. Dèt var ikke så enkelt som jeg hadde tenkt meg. Jeg fikk det rett og slett ikke det til. Så i går ble det kjøpt inn de tradisjonelle julekortene. Handelstanden skal jo også tjene litt penger på julekort òg. Og når jeg tenker meg om så er det snart ikke noen som sender de gode gamle julekorta lenger. Alle vil jo sette sitt personlige preg på sine kort. Så da blir jo korta fra meg i år kanskje litt spesielle på sin måte: “Gammeldagse kort”, hehe! Bildet over var det jeg hadde tenkt å bruke som årets julekort. Kanskje greier jeg dette til neste år?????

 

                               

                   nisse1

Hilsen juelblogger’n Siss

onsdag 15. desember 2010

14. Desember

 

                          Lage/gave tre

                            Lage gave tre

Jeg vet at dette er noe tidlig å ha et ferdig pyntet tre i stua, men i år så må alt nøye planlegges lenge før lillejulaften. Jeg behøvde jo ikke ha lagt ut bilde, men dette treet er litt spesielt for meg. Jeg kaller det lage / gavetreet. Det er slik at det meste som henger der er laget av små barnehender. Eller nøye kjøpt inn til “besta” fra barnebarna. De lærte seg tidlig at “besta” elsker julen noe helt vanvittig.  Siden de kommer hit om ikke så mange dager er selvfølgelig juletreet deres ferdig pyntet:-)

I grunnen så er snart hele huset ferdig pyntet til jul. Slik at jeg nå kan gå rundt å få snakket skikkelig med alle nissene mine. Det er tross alt ikke så mange ukene de er fremme, så vi har oss stadig en godprat,, Jeg og nissene.

 

IMG_0779

                     Ofelia tar seg også en prat med nissene under treet !

 

Historie

Litt historie om juletreet:

Juletreet kom til Norge på midten av 1800-tallet. Det var opprinnelig en tysk skikk, men folk som var ute og reiste tok skikken med seg hjem til Norge.

Nå bruker mange både edelgran og furu som juletre, men i begynnelsen var det mest vanlig å bruke grantre. Juletreet skulle være et symbol på det evige liv.

 

Juletrepynt

Kulene som vi henger på treet symboliserte opprinnelig jordkloden. I gamle dager var julekulene tynne og skjøre og laget av glass. Disse skulle minne oss om at jordkloden er skjør, og at den må tas godt  vare på.

Papirlenkene på treet skulle symbolisere et vennskapsbånd - alle på jorda hører sammen.

Etter andre verdenskrig ble det veldig populært å pynte treet med det norske flagget. Mange voksne fikk på den tiden et behov for å vise at Norge var blitt selvstendig.

Før juletreglitter ble oppfunnet pyntet de med en type hengelav som het huldrestry. Dette skulle minne oss om Guds åpenbaring.

Hilsen Juleblogger’n Siss

tirsdag 14. desember 2010

14. Desember

IMG_0528

                                           Et fargespill på himmelen!

I dag vil jeg dele et dikt med dere som jeg liker veldig godt:

Mot jul
Som`ren er borte
dagene korte,
men gjennom mørke, tåke og regn
langt i det fjerne
lyser en stjerne –
Betlehems-stjernen, det himmelske tegn


Snart skal vi høre
klokkene føre
budskap om høytid i hjemmene inn
Klart skal det klinge,
inn skal de ringe
julen for alle – i hjerte og sinn
av Margrethe Munthe

NB: Det er 17 dager igjen av året. Nyt dem og bruk dem fornuftig!

Fra juleblogger’n Siss

mandag 13. desember 2010

13. Desember

IMG_0483

                        Indy speider etter rådyra (det blikket hans kan trollbinde noen og enhver)

Da er vi kommet til den vakreste førjulsdagen jeg vet om: Lucia-dagen. Hver gang jeg hører denne sangen, og ser disse små går der med sine hvite kapper og lys, da er ikke veien til tårene lagt unna. Jeg har en helt spesiellt minne om denne dagen langt tilbake i tid. Det året jeg gikk på folkehøyskolen ble vi på Lucia-morgenen vekket av lærene sine barn som gikk i Lucia-tog. Den ene læreren på skole var et musikask vidunder. (Hun var Lucia i toget) Den stemmen hennes  sammen med klokkeklare barnestemmer var bare en opplevelse! Det som også var spesielt var jo det at det var en av de fineste måtene jeg er blitt vekket på noen gang. Og hvordan denne læreren hadde klart å liste seg rundt på alle rommene og åpne dørene på gløtt uten at vi våknet: dèt har jeg lurt på i mange år. Er det dèt man kaller å være stille som en mus:-) Det hører med til historien at vi også ble servet lussekatter og varm kakao på sengen. Ikke dårlig av en folkehøyskole å få til det . Vi var rundt 90 stykker som gikk der det året.

Da ønsker jeg dere en fin Lucia-dag!                  

                                                                jul-diverse28 

Hilsen juleblogger’n Siss

søndag 12. desember 2010

12. Desember

 

jul-diverse3 jul-diverse3

Belle sine små:

Fem deilige små 

Da er vi blitt 6 dager gamle hvert øyeblikk. Og som dere ser av bildet tar vi livet foreløpig med ro. Mamma Belle steller oss etter alle kunstens regler. Vi får mat så det holder. Fra vi ble født og frem til i dag har vi økt vekten vår temmelig mye. Vi veide fra 266g-314g når vi ble født ,og i dag så veier vi over 500g alle sammen. Om en liten uke til så vil vi begynne og åpne øynene våre, og det er da vi begynner å utforske alt rundt oss sakte men sikkert. Matmor kommer til å skrive om vår utvikling på hjemmesidene til Fjelldronningen , så det er bare til å gå inn en gang i blant og se. Vi ligger under “Valper nå” på hjemmesiden :-)

Da ønsker vi dere en flott advents søndag, med de tre versene som hører med til dagen i dag.

                                   Adventslys 3

                                     Nå tenner vi det første lys,
                                     alene må det stå.
                                     Vi venter på det lille barn,
                                     som i en krybbe lå.


                                   Nå tenner vi det andre lys,
                                   da kan vi bedre se.
                                   Vi venter på at Gud, vår Far;
                                   vil gi sin sønn hit ned.


                                  Nå tenner vi det tredje lys,
                                  det er et hellig tall.
                                 Vi venter på at kongen vår
                                 skal fødes i en stall.

jul-diverse3 jul-diverse3

Hilsen julblogger’n Siss