Totalt antall sidevisninger

lørdag 18. desember 2010

18. Desember

· Lørdag etter Saturn (den dagen en skulle lauge/bade seg).

IMG_0799

Og siden det er lørdag i dag og jeg hoppet ellegant over fredag så kanskje det er lurt og lauge seg til jul i dag. For hvis du venter så rekker du ikke å lauge deg før julaften er over. Og fra gammelt av skulle man jo lauge seg til den store høytidsdagen. Og husk det mine venner: Det var alltid lørdag som var lauge-dagen:-)

Og hva gjorde så denne damen som så iherdig prøver å skrive juleblogg hver dag i går - siden det ikke ble noe juleblogg? Jeg brukte dagen til å skjemme bort meg selv. Deilig å ha slike dager. Furunålsbad med tente stearinlys og badenisser. En snill mann som serverte meg rykende varm fiskesuppe med fersk loff inntil og et glass velfortjent aquavit. Kan man ha det bedre? Huset er ferdig julepyntet, gavene er kjøpt inn. Da gjenstår det bare å ha kosestunder med familien og gode venner utover i neste uke.

Julebaksten gjør jeg lettvint; det meste kjøpes ferdig. Jeg har en snill mor som har bakt et helt 20 liters honningspann fullt med deilige kromkaker.

Sølvpussen gikk ganske greit med noen teskjèer med salt i vann, og på en to tre var det blank og fint. Det lukter så himla godt jul her om dagen jeg ble lurt til å kjøpe “julelukt” og “anti-røyk-lukt” på flasker. Noen dråper oppe i litt vann med sterinlys under gjør underverket. Og, setter jeg frem noen skåler med grønsåpevann i tillegg, ja da trenger jeg i grunnen bare å støvsuge dagen før den store dagen. Er jeg riktig heldig  så kanskje det blåser her på Jåberg som det ofte gjør, og da kan jeg jo bare sette gjennomtrekk slik at hundehår og støv forsvinner ut:-))))

Nesten så enkelt kan man gjøre det.

Da ønsker jeg dere en fin helg. Kanskje det var lurt å gi seg selv litt tid sånn like før den store dagen???????

Laugebad

At hun tørrrrrrrrr. Her er “badenymfen”  hehe!

Hilsen juleblogger’n Siss

7 kommentarer:

 1. Så herligt Sissel! Godt du nyter livet, det trenger man i denne stressende tiden!

  SvarSlett
 2. Ha-ha-ha, for et herlig innlegg. Ble litt bekymret i går, for den 17. forsvant jo (og jeg trenger ALLE dagene før jul;o), men det er godt å se at Nissemor brukte dagen til å lauge seg. Nå lukter nok både mor sjøl og huset godt til jul:o)

  SvarSlett
 3. Så deilig det så ut. Et bad!!! Det er godt du tar deg tid til å pleie deg selv nå. Og så har du jo verdens snilleste mann. Gi han en klem fra meg!

  SvarSlett
 4. Koselig Sissel; når du forteller om de gamle skikkene før jul. Jeg trekker på smile-båndet tenk at du hoppa oppi karet for å illustrere laugedagen - ho ho ho - du er jammen go:o)))
  Ps: herligt pynta bad for lauge seg:o)

  SvarSlett
 5. Jeg har hørt om badann, men badesiss var noe nytt og morsomt! Skjønner dere har det flott dere to :) er så hyggelig å lese sånn :)

  SvarSlett
 6. Dette hørtes og så bare så herligt ut, godt du koser deg i badekaret!

  Her var mye lurt og kjempe fornuftige gjøremål.

  Ha en fin 4.søndag i advent med alle i huset!

  SvarSlett
 7. For et utrolig bra bilde! Det ser herlig ut...

  SvarSlett