Totalt antall sidevisninger

torsdag 15. april 2010

Vi har hatt besøk av Hamlet

                             Frost

                                                    Hamlet (til dagelig kalt Frost)

I går ettermiddag fikk vi besøk av Frost med fam. Det er alltid stas å få besøk av valpene. Frost bor ikke så langt i fra oss, men jeg hadde ikke sett han nå på 5 mnd. Jeg var kjempespent på hvordan han var blitt. Selvfølgelig var han bare verdens flotteste lapphund. Slik som jeg syntes om alle valper som kommer fra oss:-) Hønemor jeg? nei:-)

Det som var litt artig med Frost var at han hadde noe fra både mor og far. Han fikk hilse på sin mor Ofelia, og jeg er ikke i tvil om at de kjente hverandre igjen. Ofelia skulle oppdra sønnen sin med en gang. Han la seg ned og sa med hele seg at “okei da, mutter’n :-) 

                                                     Mor og sønn 1

                                                              Mor og sønn.

Målet med turen hit var at de som eier han skulle få noen tips om hvordan man stilller hund. Frost skal nemlig på Kongsberg-utstillingen. Blir spennende å høre hva dommeren mener om ham. Han er bare 9 mnd, men veldig ferdig vokst tross alderen. Det eneste som kan være litt skummelt er at han må ikke bli noe høyere. Ellers har de som eier han vært veldig flinke og gått 3 kurs med han. Så det var en rolig harmonisk hund. Takk for besøket, Frost med fam:-)

                                                   Mor og sønn

                                                              To glade hunder

Ha en fin kveld

Siss

tirsdag 13. april 2010

Vi fant frem til slutt:-)

            Karon 3

                                                            Se på den gode gutten!

Som dere sikkert har lest på Sidsel`s blogg, hadde vi en utrolig morsom tur til Klässbol ved Arvika. Olga og Oluf (altså GPSene våre:-) snakket i munnen på hverandre og ville til helt forskjellige hold. Jeg tenker i mitt stille sinn at det var godt at jeg ikke tok turen alene. Da hadde jeg vel kjørt nede i Sverige enda, he he. Alltid kjekt å ha en ved sin side på slike turer, så takk for at du ble med Sidsel:-)

På tross av helt ville GPSer ankom vi Fairdogs på minuttet kl 14.00 Slik vi haddde avtalt. Det hadde jeg ikke drømt om da vi regelrett en time før sto på en kjerrevei og skjønte at dette ikke førte oss til målet.

Alltid koselig å treffe Ingela, Leif og barna deres. Og selvfølgelig å få oppleve mange “lapper” på en gang. De hadde mange løpetisper hos seg nå , Så vi nøyt bare synet av dem på utsiden av gårdene. Det blir altid spent stemning mellom løpetisper når de er flere, og ekstra spent ble det når fremmede kom og regelrett tok fra dem en av gromguttene i flokken. Det falt ikke helt i god jord hos de som var mest klare. Det er da jeg blir helt imponert hvordan Ingela klarer på en bestemt måte å roe disse hundene ned på det nivået hun vil ha . Nemlig ro i rekkene. Så var det vår tur, og Honey måtte jo gjøre seg “litt kostbar” på første forsøket. Vi ble enige om en pause i solen . Etter et par timer prøvde vi igjen, og da holdt jeg Honey litt og vips var det gjort. Denne gutten kunne pare. Og det så ut som de nøt akten begge to, hehe. Slik som jeg har sett flere ganger før når hunder parer. Så klart har de også et følelseliv, akkurat som oss.

                                           Honey og Karon

                                                    En hyrdestund. (Foto tatt av Sidsel)

Honey 1

                               Honey syntes engentlig det var godt med en hvil etterpå…:-)

Da var første del av jobben gjort. Vi tok bilen inn til Arvika og fikk i oss en pizza. Tilbake til Stugan (med bare en feilkjøring denne gangen) koste vi oss med en velfortjent øl og noe godteri. Vi køyet tidlig med tanke på morgendagen og en lang ferd hjemover. Tok andre paringen dagen etter; så vente vi nesa hjemmover.

Det gikk i grunnen mye fortere å kjøre etter kartet. Det vi nå måtte finne før grensa var et apotek og systembolaget, og hvordan finner man det, Jo bare se:

IMG_7381  IMG_7380

                                                      Sidsel finner frem på oversikten

Vi fikk med oss det vi skulle både på apotek og systembolaget+++ mye annet spiselig. Og heldigvis gikk paringen som forventet. Så da gjenstår det bare og vente for å se om det kommer noen lapphundbarn om ca 63 dager:-)

Ha en fortsatt fin uke .

Siss