Totalt antall sidevisninger

torsdag 13. mai 2010

Sjefen !

                                                    Indy og Asca

Hei alle Lapphunder!

Dette er min helt private historie som jeg vil dele med  lapphunder som skjønner seg på det å være hund!

Det hel begynte for noen dager siden. Da sier plutselig mat-mor at “du Indy skal snart du få dame...!”  “Oisan” tenkte jeg; dette var noen kjente ord og vendinger som jeg somregel ser på som noe lystig:-) Det som slo meg der og da var at hun søte Cita hadde luktet noe helt fortreffelig godt den siste tiden. Så jeg prøvde meg ganske raskt på henne, men til ingen nyttte. Det var et bestemt “nei” fra hun derre mat-mor. Desuten hadde jeg ingen sjanse til å komme til der heller. Dere lapphund-damer der ute har kansje på dere en ørliten truse når dere har løpetid. Her i huset vanker det noe mere bombesikkert. For de av dere som har levd sammen med små barn så vet dere sikkert hva “Up-and-go” er for noe. Ja dere leser helt rett. Tenke seg til: Slike må disse damene her i huset gå med når jeg er i nærheten og de er på topp i løpetid. Så dere lapphund-karer  skjønner jo helt sikkert hvorfor jeg ikke kommer til. For det er bombesikkert at det er helt umulig. Vel  så var det vel ikke det matmor mente likevel, om at jeg skulle få dame... Kanskje det var noe jeg hadde misforstått, eller var det en annen dame hun tenkte på for meg? - Det var det siste.

Å - jeg sier bare “hjelp!” Har dere noen gang fått beskjed om å prøve dere på sjefen? Må si at det fløy mange rare tanker i hodet mitt da ja. Hun er jo noe med det flotteste jeg vet. Men hvordan skal man gå frem for å få sjefen på kroken.?? Må si jeg er glad for all livserfaring jeg har, med tanke på en så stor oppgave her i livet. Jeg begynte å tenke på hvordan jeg lærte det å tilnærme meg lappe-damer i sin tid. Tror jeg lærte det allerede i valpekassen jeg. Et triks som har funket hele tiden er å vaske damene i øret. Det fungerte egentlig dårlig på sjefen min. Da gikk hun nemlig bare og la seg under et bord. Det neste sjekke-trikset var å leke. Hun som til daglig er så leken med alt og alle gikk bare og la seg oppe på hundehuset. Må si at da ble jeg en smule irritert.; så jeg hoppet opp og prøvde meg på henne der og da med det resultat at jeg nesten falt av huset.  Så kom henne mat-mor og brøy seg. Hun syntes vi skulle gå en tur i skogen, men et sted går grensen. Det der har jeg gjort før, blitt lurt til å gå med matmor og andre lappe-damer, og på en to tre er det hele over. Nei skal jeg ha det flotteste jeg vet , skal jeg ordne opp selv. Man er da en ekte lapphund-mann, hm! Så den turen kunne hun spart seg . Da gikk vi bare der og ruslet hver for oss. Og hun burde egentlig ha forstått at det å skulle sjekke opp sjefen sin gjør man ikke bare på noen timer.  Faktisk så har jeg brukt den tiden jeg trengte. Etter to dager var hun med på flørten min, og nå har jeg sjekket henne skikkelig opp:-) Det hele gikk for seg på en anstendig måte - bare jeg og sjefen.  Eller det vil si Mat-mor måtte jo bare komme akkurat når jeg sjekket på det verste. Hun skulle visstnok ta tiden på hvor lenge jeg sjekket.  Jeg har et godt råd til der lappe-gutter ut’ i der: La ikke disse mennesken våre bry seg så mye med vår måte å sjekke på. Vi vet jo best selv, vi som er hunder.  Jeg skal fortelle dere siden hvordan sjekke runden min gikk til slutt: Har hørt at det kan bli valper av sånt.,men jeg er ikke helt sikker. Tror forresten jeg skal få sjekke sjefen en gang til:-)))))))))))

Hilsen Indy

mandag 10. mai 2010

Mai , 3 A’er og Hurra !

I skauen med hundene

To glade hunder i skogen med mor (dette er forøvrig det antrekk jeg vanligvis har på meg når vi er på skogsturene våre:-)

Hei på dere!

Det er en stund siden jeg har fått skrevet og lest i blogger. Sliter dere med det samme som meg? Døgnet skulle ha hatt mange flere timer. Da hadde jeg rukket alt jeg hadde lyst til - kanskje.     Nå har jeg sittet her og lest blogernes referat fra Kristiansand-turen. Og til dere som har skrevet: Takk for at dere delte disse fine dagene med oss andre. Jeg kommenterer ikke i disse denne gang .Det ville bare bli lik kommentar til alle. Dere har fått med dere “alt”, slik at vi som ikke kunne være der fikk en følelse av å ha vært der alikevel:-) Da gjennstår det bare å se om en kan reise dit til neste år. Noe jeg tviler sterkt på . Vi har nemlig to barnebarn som skal komfirmere seg på to forskjellige helger i mai.

Indy og jeg har tatt apellmerke i lydighet. Det var egentlig Cita som skulle ha gjort det, men så fikk hun løpetid og all kontakt var vekk på den damen for noen uker. Så da er det kjekt å ha flere hunder å spille på. Indy trår til med sin utrolig evne til å bli med på det som mor bestemmer. Vi hadde ikke trent noe særlig på forhånd, men med et nødskrik klarte vi det. Det er ikke Indys skyld at det ble med et nødskrik ,men ene og alene min. Jeg må bare si det at dette med lydighet setter meg helt ut. Jeg blir så nervøs for å gjøre feil at jeg nesten ikke klarer å få frem en eneste kommando. Så kan man jo lure på hvorfor jeg piner meg selv til slikt da. Jo - for jeg tror alltid at det skal gå bedre for hver gang. Jeg blir nok aldrig noe lydighets-konkurent. Da er Agility noe helt annet. Det er ikke så høytidelig det liksom. Bare gøy.

                                                                   Apellmerke i lydighet

                                                                   Bronsjemerke i lydighet:-)

I forige uke fikk vi noen glade nyheter om HD og AD resultater. Cita hadde A på AD; Eroxie og Eiko hadde begge HD A.  Øyelyste Asca i dag uten anmerkning som det så fint heter. Så da er den “Dronningen “ klar for sitt siste kull. Og hvem er den heldige utvalgte denne gang?  Jo, det er gromgutten til mor det: Prinsen Indy.  Alt skulle ligge til rette for at dette skal bli bra. Begge er genetestet fri, HD A og HD B , 0% innavl. Og til slutt men ikke minst verdens herligste gemytt på begge to. Så nå sitter bare Indy og venter på at damen skal bli klar. Som jeg sier til han at den som venter på noe godt venter ikke forgjeves:-)

                                Indy kjeder seg

                                                                   Indy venter på Asca.

Som dere nå skjønner vil sommeren gå med til valper her i huset, hvis alt går slik man forventer og håper på. Det første valpeteppet er i hvertfall strikket ferdig. Og snart er valpekassen lakket, må bare ha noen dager med sol og vindstille.

                                                                     Valpeteppe

                                       Det første valpeteppet ( Før det går i maskinen)

Vi har også hat besøk av Caiser. En god gutt som er like glad som de andre søskena sine. Se hvor lik han er på sin mor Belle.  Og skikkelig gild pels!

                                                        Caiser 4

Da vil jeg til slutt ønske dere alle en fin mai-uke. Må varmen snart ankomme vår del av fædrelandet…!

Siss