Totalt antall sidevisninger

fredag 8. mai 2009

Ut i det blå


Ula
Det hender jeg får lyst til å oppsøke havet når det blåser som verst.
I dag var en slik dag, jeg og gemalen tok med oss to hunder og reiste på måfå" ut i det blå".Vi havnet på et vakkert sted som ligger mellom Sandefjord og Larvik. Ula heter plassen; stedet ligger som en odde ut mot Skagerak. Et godt besøkt sted om sommeren,men den sesongen har heldigvis ikke helt begynt ennå. Så vi fikk vandre helt for oss selv, med naturen som vår venn. Og for en natur vill ,vakker, og mektig.


Vi vandret først opp til noe som heter Ulabrand, det var der losene i seilskute- tiden oppholt seg for å kunne reise ut og redde seilskuter som havarerte eller var i havsnød. På fjelltoppen der den digre minnesbautaen i stein står hadde den mest berømte av alle Ula-losene sin utkikkspost, der han speidet etter skip i nød. Å berge et skip betydde gode inntekter for losen. Men - det var livsfarlig arbeide, og de fleste loser omkom på havet under utføring av gjerning.
Et sted jeg anbefaler dere å reise til, hvis dere er i nærheten.

Ulabrand(hundene syntes det blåste mye)

Etter ulabrand vandret vi ned i fjæra, et sted hunden trives bedre.
Det blåste nok lit for mye for dem oppe på denne toppen. Å vandre i fjæra og smake på saltvann ,tang og tare var mer i lapphund stil.
Helt utrolig hvordan tiden går når man vandrer slik på måfå .
Tiden var inne til og avslutte turen og vende nesa hjemover til de tre som var hjemme, De får en tilsvarende tur i morgen. Hundene våre gir klart uttrykk for at de innimellom syntes det er godt og ha oss litt "alene".Derfor tok vi ikke med oss alle fem denne gangen. Og for de som lurer de hadde alle vært på tur før på dagen med mor alene i skogene.

Belle på båttur
God helg til dere alle

onsdag 6. mai 2009

Blir det noen valper?


To glade jenter!
Hei på der!
Dagen flyr ,og det skjer stadig nye ting med de ny parede jenten.
Hvis det er noe holde punkter i gammel lærdom? Har jeg følgene og berette.Byu`Ti har hat klar melke aktig slim fra skjeden,hun er enormt sulten og kosete.Og her om dagen brekte hun seg,uten at det kom noe som helst opp. Puppene har ikke godt ned eter løpetiden. Så langt,alle tegn på at hun har tatt seg.Skal prøve og gå igjennom buken henes på lørdag da er tiden inne til at jeg skal kunne kjenne noen små bobbler som minner om erter på et ris. Det jeg er lit avhengi av da, er at hun klarer og slappe helt av når jeg klemmer på buken.
Så har vi Ofelia da. Hun går bare rundt og smiler etter hun hadde et eventyr med Nalle. Kosete ,sulten og veldig trøtt. Her også opservert melk aktig slim .Fire jenter på tur med mor (Indy var på tur med tante)

Ute på tur er det nesten umulig og få med seg disse to turtelduene om dagen .De fyser på noe så spesielt som blåbær blomster og hestemøkk, det sist nevnte har jeg brukt to år på og lære dem at det ikke er lov, men nå er det helt umulig å få dem vekk i fra det. Litt tungvint da vi har ridestier over hele tur området vårt.
Det får ikke hjelpe, fyser man så fyser man .Det er sikkert noen stoffer de trenger. Så langt er det da mange tegn som tilsier at det blir valper i heimen,men det er ingen ting som er sikkert ennå.Det hender tisper aborterer,eller at de rett og slett er inbilt gravide.
For dere som lurer på om vi tar ultralyd på hundene ? så er svaret nei. Begrunnelsen på det er at det ikke gir oss noen peke pinne på hvor mange valper som kommer.Noe av vitsen var jo kansje og få svar på det.Jeg bruker også der gamle metoden, og teller valpene den siste uken før nedkomst. Da gjelder det og kunne kjenne hodene på valpene,bruker samme metode som nårr jeg kjenner etter ertene..
Det var en liten tilstands raport om de kansje vordene mødre om noen uker:-)
SissLivet er deilig