Totalt antall sidevisninger

onsdag 6. mai 2009

Blir det noen valper?


To glade jenter!
Hei på der!
Dagen flyr ,og det skjer stadig nye ting med de ny parede jenten.
Hvis det er noe holde punkter i gammel lærdom? Har jeg følgene og berette.Byu`Ti har hat klar melke aktig slim fra skjeden,hun er enormt sulten og kosete.Og her om dagen brekte hun seg,uten at det kom noe som helst opp. Puppene har ikke godt ned eter løpetiden. Så langt,alle tegn på at hun har tatt seg.Skal prøve og gå igjennom buken henes på lørdag da er tiden inne til at jeg skal kunne kjenne noen små bobbler som minner om erter på et ris. Det jeg er lit avhengi av da, er at hun klarer og slappe helt av når jeg klemmer på buken.
Så har vi Ofelia da. Hun går bare rundt og smiler etter hun hadde et eventyr med Nalle. Kosete ,sulten og veldig trøtt. Her også opservert melk aktig slim .Fire jenter på tur med mor (Indy var på tur med tante)

Ute på tur er det nesten umulig og få med seg disse to turtelduene om dagen .De fyser på noe så spesielt som blåbær blomster og hestemøkk, det sist nevnte har jeg brukt to år på og lære dem at det ikke er lov, men nå er det helt umulig å få dem vekk i fra det. Litt tungvint da vi har ridestier over hele tur området vårt.
Det får ikke hjelpe, fyser man så fyser man .Det er sikkert noen stoffer de trenger. Så langt er det da mange tegn som tilsier at det blir valper i heimen,men det er ingen ting som er sikkert ennå.Det hender tisper aborterer,eller at de rett og slett er inbilt gravide.
For dere som lurer på om vi tar ultralyd på hundene ? så er svaret nei. Begrunnelsen på det er at det ikke gir oss noen peke pinne på hvor mange valper som kommer.Noe av vitsen var jo kansje og få svar på det.Jeg bruker også der gamle metoden, og teller valpene den siste uken før nedkomst. Da gjelder det og kunne kjenne hodene på valpene,bruker samme metode som nårr jeg kjenner etter ertene..
Det var en liten tilstands raport om de kansje vordene mødre om noen uker:-)
SissLivet er deilig

12 kommentarer:

 1. Så spennende!! Følger med som bare det! Håper alt går greit!! Ha en fin uke videre!!!!

  SvarSlett
 2. Dette blir spennende. Vi venter og venter. Ikke noe å nydelig i verden som valper.

  Flott bilde av de vordene mødrene. :-)

  SvarSlett
 3. Dette blir veldig spennende Sissel! Det er så gøy å lese om hvordan du tolker de forskjellige tegnene på drektighet også hvordan du kjenner etter valper. Det er sånt jeg ikke vet, men som jeg synes det er innmari gøy å vite:o)

  Vi følger spent med på oppdateringene dine!

  SvarSlett
 4. Åååå så spennende!! Venter i spening her nå....valpesjuk så det holder....Både byuti og ofelia er jo nydelige, du får jamen med litt å gjøre fremover.....

  Venter spent på neste oppdatering!!

  SvarSlett
 5. Ååå så spennende, sier jeg og...det blir en travel sommer... dette blir jo andre gang jeg kan følge med på 2 valpekull hos dere... sist gang var det jo så gøy... for den ene valpen Dixie kom til Stavanger :o)
  Kjekt å lese om god gammeldags lærdom :o)har litt tro på det jeg.
  Jeg liker sååå godt bildene av deg med alle hundene foran deg i bånd...et knippe med vakre blomster...tenker jeg da :o)

  SvarSlett
 6. Åhh, dette er så moro å lese :o) Og veldig interessant å høre hvordan gammel læredom, kan gi bedre svar enn dagens moderne ultralyd.
  Håper du kan kjenne mange "små-erter" etterhvert :o)

  SvarSlett
 7. Det blir spennende å følge med her framover! Høres ut som det kan bli en del valper hos dere om noen uker! :) Det hadde vært kjekt, det!
  Interessant å lese om de gamle metodene du bruker i stedet for ultralyd!

  SvarSlett
 8. Herlig bilde av 5 flotte jenter! :) Så morro at du bruker "jordmormetode" i stedet for alt det nye. Blir det noe så blir det noe tenker jeg. I tillegg kan du utvikle deg som "føler". Misunner deg bare så mye! Og så herlig at de oppfører seg anderledes de også når de går drektige! Nå får vi vel avtale tur Sissel før du blir helt opptatt med "småttinger" igjen! Lykke til! Klem

  SvarSlett
 9. Så fine de er ! Spm fra en uvitende :Hvor lenge går ei tispe drektig ?

  SvarSlett
 10. Hei, gravide eller ikke gravide (jeg tror de er det!) søte og nydelige er de i allfall.

  Ja dagerne går alt for fort, vi tror å kan rekke så mye,sånn er det hver vår og sommer, det er så mye man gjerne vill.
  Nuss fra Chicko.
  God helg!

  SvarSlett
 11. Hei til dere!
  Ja dette er en spennende tid:-)
  Fint dere syntes det er artig med gammle metoder.
  Helt enig med deg Sidsel vi må snart ta en tur med dyra våre.
  Til Berit: Tisper går drektig i ca 63 dager ,men noen ganger kommer de før tiden og noen ganger går de over tiden.
  Helt enig med deg Inger vår og sommer går alt for fort.
  Det kan bli en del valper i heimen,og det er nøye planlagt .Ingen ferie på oss i sommer ,og ingen ferie besøk fra venner.

  SvarSlett