Totalt antall sidevisninger

fredag 8. mai 2009

Ut i det blå


Ula
Det hender jeg får lyst til å oppsøke havet når det blåser som verst.
I dag var en slik dag, jeg og gemalen tok med oss to hunder og reiste på måfå" ut i det blå".Vi havnet på et vakkert sted som ligger mellom Sandefjord og Larvik. Ula heter plassen; stedet ligger som en odde ut mot Skagerak. Et godt besøkt sted om sommeren,men den sesongen har heldigvis ikke helt begynt ennå. Så vi fikk vandre helt for oss selv, med naturen som vår venn. Og for en natur vill ,vakker, og mektig.


Vi vandret først opp til noe som heter Ulabrand, det var der losene i seilskute- tiden oppholt seg for å kunne reise ut og redde seilskuter som havarerte eller var i havsnød. På fjelltoppen der den digre minnesbautaen i stein står hadde den mest berømte av alle Ula-losene sin utkikkspost, der han speidet etter skip i nød. Å berge et skip betydde gode inntekter for losen. Men - det var livsfarlig arbeide, og de fleste loser omkom på havet under utføring av gjerning.
Et sted jeg anbefaler dere å reise til, hvis dere er i nærheten.

Ulabrand(hundene syntes det blåste mye)

Etter ulabrand vandret vi ned i fjæra, et sted hunden trives bedre.
Det blåste nok lit for mye for dem oppe på denne toppen. Å vandre i fjæra og smake på saltvann ,tang og tare var mer i lapphund stil.
Helt utrolig hvordan tiden går når man vandrer slik på måfå .
Tiden var inne til og avslutte turen og vende nesa hjemover til de tre som var hjemme, De får en tilsvarende tur i morgen. Hundene våre gir klart uttrykk for at de innimellom syntes det er godt og ha oss litt "alene".Derfor tok vi ikke med oss alle fem denne gangen. Og for de som lurer de hadde alle vært på tur før på dagen med mor alene i skogene.

Belle på båttur
God helg til dere alle

9 kommentarer:

 1. Det er deilig det Sissel, å være der det virkelig blåser og kjenne på naturen og kanskje få en bekreftelse på at vi mennesker ikke er så allmektige! Bell og Ofelia ser ikke fullt så fornøyde ut som mor, så det var nok godt å komme seg litt i le i fjæra:o)

  Lykke til på utstilling med Indy:o)

  SvarSlett
 2. Så fint dere hadde det. Vi tar oss en tur til Mølen v Helgeroa når det blåser ille. Koselig med sånne steder å dra til. Håper vinden stillner og vi får det varmt å godt. Ha en fin helg!!!

  SvarSlett
 3. Så deilig tur dere hadde til Ula, det er nok stas for Ofelia og Bell å få ha mor og far litt for seg selv:o)
  Når jeg leste Ulabrand, så tenkte jeg det er jo en båt med det navnet??? lurer på om der er en redningsbåt som heter Ulabrand.
  Den har nok fått navnet sitt etter Ula-losene som reddet skip i havsnød.
  Ser ut som en flott og mektig plass dere var på:o)
  Vind og blåst har vi her også.

  SvarSlett
 4. Hei; for dem som vil lese mer om Ulabrand og livet som los i ytre Oslofjord i seilskutetiden se på linken http://no.wikipedia.org/wiki/Ulabrand

  SvarSlett
 5. Det så ut som dere hadde en fin tur i vinden! :) Det er jo alltid kjekt å finne på noe litt annerledes enn vanlig... :) Og Ofelia og Belle syntes nok det var kjekt å få bli med dere, bare de to! God helg til dere også!

  SvarSlett
 6. Ja vist er det fint i Ula. Har jo bodd der i 5 år jeg. Men det er ikke så fint der om vinteren. Og når høststormene setter inn er det skummelt for da går strømmer i ett. Ikke få middager som ble laget på vedovnen i stua der.

  Moro å se Bell igjen. Ser litt av det smile-ansiktet som Charlie har er etter henne.

  SvarSlett
 7. Dere kystfolk er nok mer glad i vinden enn oss innlendinger! Ørene til Ofelia lå vannrett, la jeg merke til..akkurat som Nalle i vindvær.
  Håper dere har fått en fin tur idag også.

  Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 8. For en herlig tur. Det kan være deilig med litt kraft og variasjon i vær og elementer, da jubler det i sjela mi også. Man føler ærefrykt for den naturen man er en del av og kjenner virkelig på at man lever. Mye bedre enn å sitte i sofakroken å se naturprogram på TV, hehe. Fortsatt god helg til dere ifra meg og mine også.

  SvarSlett