Totalt antall sidevisninger

tirsdag 30. juni 2009

Varme dager.

Hjelp halen min

                                                        Jeg er litt flau ,se på halen min.

Varme dager kan by på problemer med tisper i huset som har valpet. Jeg passer altid på og spyle tispene bak en del dager etter valping.Det er god hygene tenker jeg.Det jeg bommet litt på denne gangen var at det er så varmt ute. Jeg pleier og tørke dem med hånkle, men jeg skulle ha brukt hår føneren også.Da hadde stakkars Ofelia sluppet og fått et heftig angrep av våt eksem. Helt utrolig eksmen var der over natten. Heldig vis er det en enkel sak og bli kvitt. En tur til dyrlegen , litt god barbering  rundt ommrådene, og en god salve. Hun er bedre allerrede et døgn senere.

Valpene har det helt perfekt. Mødrene er kjempe flinke.Tross varmen, ligger de og ligger de. Det eneste de ikke vil ha er underlag til valpene.Da ser de på meg med et rart blik de gangene jeg har prøvd og legge noe under dem.Byu`Ti tar det regel rett vekk ,og Ofelia tuller det bort i en krok. Det er klart jeg skjønner at det blir for varmt , men så er det det man er vant til og gjøre da. Tror ingenting blir som det pleier hvis denne varmen fortsetter.Har vel aldrig i mitt“valpeliv” gitt lunka vann til 2 dager gamle valper ,men det må til nårr det blir 23 grader inne .Da går vifte for fult og vindur og dører står oppe fra tidlig morgen. Har også vrid opp våte hånkler til tispene.Noe de setter pris på.

I dag har den en valpen til Byu`Ti sakt hei til” Verden “ (Øynene har åpnet seg ) Da pleier jeg og løfte dem opp til ansiktet mitt og ønske dem velkommen til livet. At jeg er rar? Det er jeg helt sikkert :-) Det er ukene fremover nå som blir artige.Fra de åpner øynene så skjer det noe hele tiden med utvikklingen til hver og en. Til nå har de stort sett spist og sovet. Jeg kan bare konkludere med at jeg er heldig som får lov til og leve 8 uker sammen med disse små skapningene som så dagens lys netopp her på Kennel Fjelldronningen.                                 

Så til slutt noen valpebilder.

Siss        

                                             6 Nalle barn

                                                                     6Nalle barn

         Jeg tror set blei for varmt

                                                           Livet er sove spise

                                           5 Ask barn

                                                  5 Ask barn

                                           IMG_4433

                                                   Godt og ha noe å sove på.

13 kommentarer:

 1. Snille gode Siss, ingen kunne gjort dette bedre enn deg. Halen til Ofelia ser jo litt pjusk ut, men ho blir like fin igjen. Ho er vakker uansett, skal jeg hilse fra Nalle og si!
  Det blir vel spennende å hilse på nye valpefjes og se litt mer av personligheten deres framover!!
  Kos dere :o)))

  SvarSlett
 2. Det har jeg dumt nok ikke tenkt på Sissel, at selvfølgelig blir det en del ekstra arbeid med mammaene og valpene når varmen er så til de grader intens! Jeg synes Ofelia var like skjønn med den lille ørkenrottedusken på halen jeg da! Skal si den dama friserer seg etter været;o)

  Sissel, jeg synes ikke du er rar! Det er ikke få lam her på Glenne som har fått noen velkomsthilsener av meg heller (for å si det sånn;o)

  Det er så bra at du oppdaterer oss! Vi er en spent gjeng som sitter ved skjermene våre:o)

  SvarSlett
 3. Takk for litt oppdatering.Som du steller med valpene, det tror jeg ikke alle gjør.:o)))Nettopp derfor blir nok min neste en Fjelldronning(konge) også.

  Det er en spennende tid fram over nå. De mødrene vet hva de vil i denne varmen. Ingen vet hva som er bedre for sine barn enn akkurat dem. Det er snålt å lese om hvordan de innretter seg.

  Ofelia er nå vakker uansett, men hun er nok litt flau. Så søtt!!!!

  SvarSlett
 4. Så nydelige valper!! Så flinke de er med valpene i varmen.
  Blir mye ekstra arbeid på deg? Får masse kos og stell valpene hos dere. Derfor tror jeg også at det er grunnen til at de er så trygge!! Fått masse komentarer på at Roxie er så rolig til å være valp!!
  Ofelia er nå bare kjempe fin uansett!!
  God sommer til dere i det "store hunde huset"!!

  SvarSlett
 5. Herlig... jeg blir så gla og har så lyst å flytte inn hos dere i åtte uker for å oppleve det å ha så mange herlige og krevende valper hos seg. De blir vel noen småtroll etterhvert... hehe... :) Skjønner godt at mammaene har det vel varmt nå. Vi har jo det vi uten pels. Nydelige små nurk, jeg følger med... er innpå hver dag for å se:)stor klem fra framtidig NalleogOfeliaDatterMamma:))))Hege fra Florø:)

  SvarSlett
 6. Du er slettes ikke rar, Siss!! Syns du er ganske så normal, jeg....;-) Heldig er de som blir født hos deg, de blir godt ivaretatt.

  Og så flinke mamma'ene er med ungene sine...stakkar at ho fikk eksem der bak - sikkert ubehagelig i varmen...og godt at det finnes salve å smøre på for det. Håper hun bli kvitt det fort, da.

  Jeg må si at jeg falt litt for den lille lyse valpen, jeg da...den er bare kjempe-vakker!!!

  SvarSlett
 7. Sissel, du er ikke rar! Du er tvert imot helt normal!! Det er sånn "hundemammar" skal og bør være det! Rørende omsorg for alle sammen, og sørge for at de får verdens beste start her i livet! Ofelia får nok ekstra flott hale til vinteren! Er jo bare så koselig å følge med dere! Klem til alle i varmen inkl. Per! :)

  SvarSlett
 8. Nyyydelige valper og ofelia stakkar med den halen, men det vokser jo ut igjen :) Så heldig du er som har så mange valper i hus, det må være en sann glede :))

  SvarSlett
 9. Åååå, valpene er jo bare helt nydelige! :D
  De har det nok veldig godt hos dere, og med Byu'ti og Ofelia som mødre! Høres ut som de er kjempeflinke med valpene sine, til tross for denne varmen! :)
  Gleder meg til å se flere bilder av dem etter hvert som de blir større!
  Lykke til videre med dem! :D

  SvarSlett
 10. Ååååå,Sissel,du er jo den fødte mammaen, det vet jeg. får tårer i øynene, når jeg leser /hører om din kjærlige omsorg for valper / hunde, jeg vet de er elsket og godt er det.
  Og så koselig vi alle får følge med på de skjønne små.

  Fint å få høre og see, hvor fort, det kan utvikle seg våt eksem.
  Du har da også mye å ta vare på, men vet du liker det, når bare det har med hund å gjøre.
  Kos dere!

  SvarSlett
 11. Takk til dere alle for gode ord :-) Gleder meg til og dele valpebilder med dere fremover.

  SvarSlett
 12. Så nydelige de er alle sammen!! :) Utrolig moro med stemningsrapporter fra deg, du er kjempe flink til å fortelle! :D

  Da venter jeg spent på mer historier og bilder, som alle andre ;)

  SvarSlett
 13. Håper Ofelia er bedre.Nå skal vel denne ekstreme varmen gi seg snart heldigvis. Nalle fikk årets første flott i går, på sitt nesten hårløse sted - inni øret!
  Ha det fint!

  SvarSlett