Totalt antall sidevisninger

fredag 11. mars 2011

Borte bra, men hjemme best.

Da er jeg klar til å berette fra en fantastisk tur på Sunnmøre. Jeg startet grytidlig fra Sandefjord onsdag for en uke siden,0g da kan jo de fleste tenke at jeg skulle nå et fly til Sunnmøre, men ikke denne jenta nei. Her reises det på den mest komfortable måten. Med buss! Når det er skrevet så vet jeg at mange ikke er enige med meg i det. Men har man flyskrekk alene, ja så har man det. Og for å si det slik så hadde jeg en helt fantastisk tur over fjellet. Jeg reiste fra tåke og opp til sol, for så å ende i Ålesund i regn, men hva gjør vel det når man blir møtt av gode vennerSmilefjes002                                            Sjølportrett på bussen

                                                        og

                    Det er alltid en lang og god stopp halvveis på turen.Smilefjes

 

                          003

Vel installert på Valderøy, så begynte fem helt uforglemmelige dager. Her skulle det lages til fest til 81 personer på et av øysamfunnets grendehus. Og jeg var ikke den eneste som kom langveis fra. Så vi var mange og latteren satt løstSmilefjesOg når en er på Sunnmøre så er det fisk som gjelder. Bacalao skulle lages til festen (mannen til min venninne er kokk) Og jeg har blitt servert alt fra hjemmelaget fiskekaker til kveite. Kan man ha det bedre? Festen var på lørdag og begynte kl 18.00 og varte til ut i de små timer, I en av mine røykepauser ute var det en som lurte på om jeg hadde hund fortsatt. Og det har jeg jo. Hun lurte da på hvilke rase jeg hadde. Og når jeg fortalte at jeg har finsk lapphund sa hun følgende: En slik hund har naboen min akkurat hentet på østlandet. Da kan dere jo tenke dere hva jeg gjorde dagen etter på. Helt korrekt: oppsøkte denne valpen! Og jeg var nesten sikker på at Indy var faren til valpen før jeg dro dit. Og, damen fortalte at Lapperix Balko var far til valpen. Skal si denne damen ble temmelig overasket når jeg sa at Lapperix Balto (Indy) var min hundSmilefjes

En søt liten lappejente, med pappa Indy`s blikk.

010

Og her var det enda en søt liten jente.Barnebarnet til min venninne.

017

I godt selskap flyr tiden så altfor fort.Og med ett er det tid til å ta farvel.Jeg kom i regn og reiste hjem i regn og begynnende sterk storm. Jeg bare elsker den naturen og det værskifte som er der oppe. Det var som jeg nesten ikke hadde lyst til å vende hjem igjen. Skulle gjerne ha hatt med meg en skikkelig orkan før jeg reiste hjem til han far og hundeneSmilefjes

Her brygger det opp til skikkelig uvær:

013

                      Takk for meg, Elisabeth!

 

Så var jeg endelig hjemme, og så deilig å få en kjempeklem fra Per og mange gledesutbrudd fra mine firbente. Bortsett fra Asca da. Hun er alltid fornærmet når en av oss har vært borte noen dager. Langt ut på kvelden ville hun snakke med meg.

Og en bukett med vakre roser sto og ventet på meg fra Per.

Takk min gode mann og venn for at jeg fikk ta denne turen til SunnmøreSmilefjes

         P1000018

Så er vi i gang med de gode vanlige rutinene våre.

Våren lar vente på seg, men solen har begynt å varme, og fugler og dyr har begynt å forbrede seg på årets formering. På turen min i dag tok jeg med meg kamera for å lete etter vårtegn. Jeg fant da noen vårtegn: Solen og et revehi med masse spor rundt.

                                Asca i sol!

P1000014

                Belle og Ofelia (Ofelia er i god form)

P1000013

                            Et revehi

P1000016

Da er det snart tid for å forbrede morgendagens utstilling. Jeg ønsker alle som skal dit lykke til. Og til dere andre: Ha en strålende helg.

Siss.

5 kommentarer:

 1. Så fint du har hatt det på din lille ferie til vestlandet. Og på toppen av det hele møte valpen etter Indy!!!!! Det må jo nesten være det morsomste. :)))))

  Snille Per ordner opp mens mor er på ferie. Og for en koselig velkomst. :))) Selv om Asca trenger litt tid på seg. En virkelig personlighet på den dama, hihi! :)

  Godt å se Ofelia i god form, Belle så ikke verre ut. Tipper det revehiet var interessant? Det må jeg se etter her. Vet jo det er rev her, men aldri sett hiet.

  Ha en riktig god tur til Kongsberg i morgen. :)))

  SvarSlett
 2. Jeg har stoooor forståelse for at du tar bussen jeg Sissel. Ser ut som en flott tur du hadde, og for en vakker sønn Indy har fått, han kommer vel til å bli en praktkar det er jeg sikker på. Herlige farger og uttrykk.

  SvarSlett
 3. Dette hørtes jo ut som en perfekt tur Sissel! Nå kan du lene deg tilbake og leve lenge på minnene fra en vellykket venninnetur til Ålesund:o) Også toppet det hele seg med Indy-valpen. Så utrolig gøy!!!

  Så koselig velkomst fra Per, Indy og jentene. Asca-mor furtet jo litt, men det er jo en slags velkomst det også - det at hun forteller deg at du slett ikke skal reise fra henne!

  Morsomt med revehi Sissel! Jeg har sett etter hi her hjemme, og jeg tror jeg har funnet ett gammelt et. Mye mer moro å finne et som er bebodd da!

  Også må jeg selvfølgelig nevne at jeg synes det er veldig bra at Ofelia er i fin form!

  Nå håper jeg dere storkoser dere på Kongsberg:o)

  SvarSlett
 4. Koselig tur Siss! Og fly er gruuuusomt om det blir over to timer. Så det forstår jeg veeeldig godt.
  Artig med Indyvalpen. Det var nesten en litt for godt til¨å være sant historie..hehe. Verden er ikke så stor bestandig:)
  Det er alltid godt å komme hjemmatt fra tur og spesielt når du har en sånn velkomstkomite:))

  Go tur til Kongsberg. Skulle ønske jeg hadde vært der:)

  SvarSlett
 5. Høres ut som en koselig tur du har hatt!! Terje er nok veldig som deg! Han liker åsså når det er vær ute som han sier!! Hva med sovepose og god mat en gang det er skikkelig ruske vær (værdensende eller mølen)!!
  Alltid koselig å komme hjem etter noen dager på tur!!
  Nå vil vi ha vår!!
  Så bra at ofelia er i god form da!!

  SvarSlett