Totalt antall sidevisninger

mandag 11. oktober 2010

Litt opp og litt ned!

Gizmo_3

Se hva jeg fant på min vei? Ja, dette er Lady Belle’s utvalgte frier. Og frieriet er over for denne gang. Jeg var i Sannidal denne uken og Belle var villig til å bli parret til slutt. Det tok 4 dager før denne damen fant det for godt å ville gjøre seg fin for denne herremannen. Hun ville to ganger på rad, og da snakker vi om dag 18 og 19 i løpetiden. Denne jenta er ikke lett å forstå seg på.  Jeg vet at hun “står” sent, men det får da være en grens:-) Ikke for denne damen nei! Og ser jeg rett så var det på den mest våte regnfulle dagen med skikkelig storm i kastene og pøsregn at hun sto aller best for denne praktkaren. Det hører med til historien at han i utgangspunktet ikke likte regnvær. Da ville han helst ikke gå tur en gang. Hva gjør ikke disse mennene for sine damer. Min konklusjon må bli at hvis dette er i boks må dette bli noen “værharde” og tøffe valper. Jeg og Belle fikk noen deilige dager på vår gamle boplass i Gjerstad som bare er noen steinkast i fra Sannidal. Deilig å ha solgt småbruket vårt til datteren til gamlenaboen vår. Vi er alltid velkommene dit. Og det er noe helt spesielt å få komme til denne bygda. Lynnet på gjerstølinger må bare oppleves. De har en slik god og lun humor til både livets glede og alvor.  Jeg nøt hvert sekund der. Belle også. Hunder glemmer aldri. Hun visste godt hvor hun skulle når vi var på tur i skogene. Det er nå 4 år siden hun gikk samme turene, men hun viste tydelig at hun husket terrenget og stiene. Hun var også verldig bestemt på at hun ville inn i sin gamle hundegård på småbruket for å sjekke at alt var i orden der:-) 

Belle 1 oktober 2010

Det var dette som for øyeblikket er gleden i hverdagen. Så er det smertekjøret som rir meg snart 24 timer i døgnet. Man kan bli sprø av mindre. Jeg sitter her nå og skriver med èn arm. Den andre har senebetennelse så det holder. Hvorfor dele det med dere ?? Ikke for å få medlidenhet. Men jeg tenkte at kanskje noen av dere hadde et kjærringråd til meg. Nå har jeg gått på tabletter fra lege i snart 3 uker. Det hjelper fælt lite. Jeg er en utålmodig som person gjerne skulle blitt “god igjen” kjapt, så alle gode råd mottas med takk. Eller kanskje det ikke er noen andre gode råd enn følgende:

                            –De beste legene i verden er dr.Kosthold. dr.Hvile og dr.Glede !

                                                                                                       Jonathan Swift

 Jeg ønsker dere alle sammen en fantastisk uke:-)

Siss

10 kommentarer:

 1. Hei Sissel..Det er vondt å ha sene betennelse..Slite mye med det jeg også! Et gammelt råd skal du få av meg! Ta kålblader og stryk de så de blir myke og medgjørlige..Å så surrer du de rundt det vonde stedet og teiper de fast..Sov med kålbladene om natten i ca en ukes tid! Funker for meg, så er vel verdt et forsøk??

  Ellers tar jeg magnesiumstabeletter..De står ikke noen plass at dette hjelper mot sene betennelse, men JEG synes det virker..Jeg får også mindre plager med kramper i det musklene som er i nærheten av betennelsen!

  SvarSlett
 2. Vær litt obs på at hkålbladene kan være sterke for hunden, og smør deg gjerne med noe på dagen..Feks bruker jeg spenol.

  SvarSlett
 3. Hei på deg!! Der var du! Var spent på åssen det var godt med Bell!! Kjempe flott hanne du hadde funnet til henne!!

  Da jeg leste det om gode råd så tenkte jeg åsså det med kål blader!! Det bruker jeg åsså når jeg har betennelse!! Akkurat som bladene drar ut betennelsen. Men som Marianne skriver så kan de være litt i hardeste laget for huden så det er veldig bra å smøre seg gjerne med en god fuktighetskrem!!
  Da jeg var ca 12 år og rukken verka som bare det og ingenting annet funket så kjevlet mamma kålblader og hadde inne i et kjøkken håndkle og la det på ruggen!! Gjore det hver kveld og så lå jeg med nye blader ca 1 time på formiddagen i en uke og rygg semertene så å si borte!! Kjempe bra funker det!!

  Ha en fin uke i Jåberg!!

  SvarSlett
 4. Så nå er det gjort! Belle kommer nok til å få noen skikkelig urokråker som ble unnfanget i et sånt vær, hihi. Må nok kanskje komme å hilse på dem også når den tiden kommer.

  Uff, Sissel, blir du ikke bra. Dette har ikke jeg noen erfaring med, så jeg kan ikke hjelpe deg med noen tips. Jeg vet jo at det ikke er noe godt. Vet bare om noen som fikk kortison, men vet ikke om det vil hjelpe. Og kortison er jo ikke så bra. Du har jo fått et supert tips fra Marianne og Gry Viola.

  Ha en fortsatt fin uke og forhåpentligvis snart smertefri. :))))

  SvarSlett
 5. For en kjekk kavaler Belle har fått! Noe i de øynene der som ligner veldig på min Nalle, syns jeg. Lykke til :o)

  Det må være forferdelig slitsomt å gå med smerter konstant. Rådene fra Marianne og Gry skader ikke å prøve, håper så inderlig noe kan hjelpe.
  Trøsteklem er alt jeg kan gi deg, Siss.

  SvarSlett
 6. Bra Belle fik bestemt seg. Den Prins`en er jo bare flott å se på, snille gode øyne.

  Høres ikke bra ut du framdeles har sånn med smerter-----tar sin tid dette her.
  Lykke til med kålblader! Og ikke noe med å strikke nå!!!
  Håper du kan være litt ute om dagen, i finværet!
  Ønsker deg god bedring, klem!

  SvarSlett
 7. Takk til dere alle,for gode ord og råd.
  Jeg prøver nå kålblader. Så får tiden vise om det hjelper.
  Ja Nøve. Han har mye det same gode blikket som Nalle. En snill og god gutt:-)

  Inger: ingen strikking nå nei.

  Nina: Hvor ble du av i dag da???????????????

  SvarSlett
 8. Han var jo en flott kar, det må bli flotte og gode valper. Jeg syns også at han hadde litt samme blikket som Nalle.

  Jeg håper du snart er bedre mht senebetennelsen, jeg kjenner så altfor godt til det, men har ingen råd, mine er for tiden kroniske.

  Ha en strålende høst videre, Frost vinker!

  SvarSlett
 9. Sånn en flott kar! Det blir nok noen flotte og robuste valper! Interessant å lese om at Belle ikke var klar før 18. - 19. dag. Det gjelder å følge godt med, og smøre seg med tålmodighet, da! Har aldri hørt om kålblader mot betennelse før, så det blir morsomt å høre om det hjelper. Ellers har jeg tro på klassisk massasje,- det ordner opp i mye rart i skrotten. God bedring!

  SvarSlett
 10. Heihei, ville bare gratulere dere med så bra resultater på kull-barna deres i dag i Kongsberg :)

  SvarSlett