Totalt antall sidevisninger

fredag 28. mai 2010

Løvetann er sunt.

IMG_7908
                                        Belle på jakt etter løvetannblomster og blader, nam nam!
Det står skrevet i siste utgave av “Hundesport” at ferske løvetannblader er sunt for hunder. Og veien fra å lese til å prøve det ut er ikke lang når det gjelder meg:-)  Ved neste dags servering av mat var maten elegant dandert med løvetannblader. Spennende å se hva de gjorde med det. Jeg visste vel på forhånd at Belle ville kaste seg over det med stor appetitt, hun elsker nemlig alt som har med frukt og grønnsaker å gjøre. Men så var det de andre da, hadde de noe sansen for mors nye påfunn? Indy og Ofelia: de spiste det , men bare helt til slutt. Asca lot som hun spiste det, og Cita ville overhodet ikke smake. Så er det det med hva man kan venne seg til da. Etter noen dager spiser nå alle litt løvetann hver dag. Fremdeles er det Belle som er mest glad i dette. Og skal man tro på Hundesport-artikkelen skal det være godt for så mangt. Til og med for oss mennesker er dette sunt. Så da var det vel greit å gi litt løvetann til gubben i huset også da? Og kanskje jeg selv også skulle prøve det?. Enden på dette er at nå går både to og firbente på løvetann. Så får tiden vise hva dette “vidunder-middelet” kan gjøre med oss:) – Det ender vel med at vi får helt knallgult hår, – og kanskje til-og-med går “i frø”….

                                                          IMG_7915
                                              Belle koser seg ved synet av løvetann.
Så er snart kom mai du skjønne over, og vi begynner på sommeren for alvor. Som dere vet så kommer sommeren her til å gå med til å ha valper hvis alt går som vi håper. Og som vanlig så gleder jeg meg enormt mye til det. Ingen ferie noen vei i år heller, men så har jeg bestemt at til neste sommer er det valpefri!  Da er det utstillinger og treff sammen med bloggere som gjelder.(Tror jeg )  Det som er fint med sommeren er at man nesten kan bo ute hvis været tillater det da. Vi har allerede hatt mangee fine kvelder på terrassen; dèt er noe hundene her setter enormt pris på. At vi er ute sammen med dem. Det er i slike stunder jeg kanskje tenker “vekk med alt av moderne teknologi, og inn med naturen”. Det er bare det at hvis man skulle ha levd uten all teknologi: Ja så hadde faktisk ikke jeg sittet her nå og skrevet om mine tanker og idèer. Så jeg tenker vi sier som Ole Brumm: “Ja takk - begge deler!”
                          
                                   IMG_7880 IMG_7883  
                                                           Her koser vi oss !
             IMG_7887 IMG_7894
                                                  
Ha en fantastisk helg!
Siss

12 kommentarer:

 1. Så spennende med løvetannforing! Goya satser på vafler - i dag har hun knabbet 8 plater i et ubevoktet øyeblikk.....

  SvarSlett
 2. Jeg leste det om løvetann, men å bare gi det sånn blandet i maten. Har jeg ikke tenkt på. Det skal jeg prøve med Charlie. Han er jo glad i det grønne og var ihverfall glad i bær og grønnsaker.

  Jeg venter på varmen så en kan være ute å kose seg hele kvelden. Nå er det å kle seg hvis en vil være ute på kveldene. Skikkelig sur nordavind her.

  Ha en fin helg!!!! :o)

  SvarSlett
 3. Det blir definitivt løvetannblader på Millis mat i morgen. Skal bli moro å se hva hun gjør:o)

  Du Sissel, hvis håret blir tørt og grått og blåser av skallen og over alle hauger sånn litt lenger utpå våren, lover du meg å avslutte løvetanndietten deres da???;o))

  Ha en strålende helg:o)

  SvarSlett
 4. Løvetann-vin, Siss, det burde du lage! Jeg begynte å lage det en gang..men litt for seint utpå sommeren så jeg rakk ikke å samle nok blomster, men det lukta himmelsk godt av den løvetann-laken! Sikkert verdt ett forsøk det også, og helt sikkert sunt ;o)

  Moro at bikkjene spiser løvetann (tror nok både Bjørn og Nalle hadde takka nei). Det ble dessuten veldig koselige sommerbilder utav dette innlegget ditt!
  GOD HELG!

  SvarSlett
 5. Else: Jeg tror mine hunder også ville valgt vafler:-)

  Nina:De ferske bladene er best.

  Gry: Jeg lover å slutte med løvetanndietten hvis håret går i frø:-)

  Nøve: Løvetann-vin har vi laget mange ganger, men det er en del år siden nå. Den ble sikkelig god. Og veldig sterk:-) Så nå satte du meg på en ny ide.

  SvarSlett
 6. Jeg leste om dette i hundesport, men tenkte ikke så veldig mye over det, men kanskje Dixie også skal få prøve dette i dag!? Hvis jeg kommer på det når hun skal ha middag, i hvert fall! :) Hun liker ikke spesielt godt frukt, men gress det ELSKER hun (virker det som), så kanskje løvetannblader også kan være noe for henne! :D
  Kjempemange fine sommerbilder! :)

  SvarSlett
 7. ..hvis du lager vin, må jeg få en liten smak ;o) Da skal vi vel få det moro!

  SvarSlett
 8. Løvetann er godt ja! Og når vi er i skogen så spiser vi det ofte! Det samme med trekløver, syreblader og granskudd! Masse snadder i skogen ja!

  SvarSlett
 9. Leste innlegget ditt før helgen. Har vært oppmerksom på Ville i helgen hun spiser den ytterste delen på nytt gress, men løvetannbladene rører hun ikke. Skal gi henne det og se om hun vil ha det:o)
  Koselige bilder av hundene dine. Ha en fin uke Siss.

  SvarSlett
 10. Hei og hopp. Løvetannsalat skal jeg også prøve meg på etterhvert. ... Det hadde vært veldig morsomt med ei oppskrift på løvatannvin også ...

  SvarSlett
 11. Heisann.
  Takk for flott lesing om løvetann :-)
  Min Tara er begynt å snappe blomsten på løvetann i forbifarten når vi går tur. Så jeg måtte google og kom til deg :-)
  Jeg skal jaggu servere henne løvetann som pynt på fòret hennes. Tenker hun blir overrasket hihi.

  Ha en fin dag.
  klem fra Laila Berit og Tara
  www.lailaberitsverden.blogg.no

  SvarSlett
 12. Hello!


  Godt tips!

  Nå har vi fått en skjønn liten hannvalp fra lappejentas, Karhu.
  Han elsker løvetann så det er godt at det er så sunt! :)

  Hilsen Tuva og Karhu

  SvarSlett