Totalt antall sidevisninger

torsdag 25. februar 2010

Vår beste venn Byu’Ti

ByuTi i snøen 

Bildet ovenfor viser vår vakre Byu’Ti straks etter at vi hentet henne fra Sverige; på bildet er hun 9 uker.

 

Men: Det er ikke alltid ting går slik en hadde tenkt seg her i livet.

Kjære Byu’Ti n vår.

Du kom til oss en stormfull natt med full snøstorm og veikaos på min fødsels dag for 4 år siden. Gleden var enorm stor når vi endlig kunne hente deg hjem fra Torsby i Sverige . Du viste deg fort til å være en tøff liten jente, som taklet det å bo sammen med 3 andre hunder helt perfekt. Plassen din ble helt naturlig nederest på rangstigen. Du viste mange tegn til at du kunne ha lyst til å gå opp den stigen, men der måtte du vike. Ellers var det ikke mye du vikte på. Hadde du bestemt deg for en ting så gjorde du det. Som den gangen du var ca 4 mnd og var med flokken din på skauen. Med ett var du borte, - og borte ble du i noen timer. At vi ble redde for deg tror jeg du ikke tenkte på en eneste gang. Du gjorde som hunder skal:  Du kom tilbake til utganspunktet, og du fikk ikke kjeft for å ha vært lenge borte. Det som slo meg i det du kom inn var at du kunne ha vært en ulvunge der du gikk. Og ulven i deg kom tydelig frem etter vært som du vokste til. Ditt faste morgen ritual var å ule “god morgen” til oss alle. Du glemte ingen. Var vi flere i huset enn dem som pleide å være der: Ja - da kom et langt og vakkert ul til dem også.  Godjenta vår!

En annen ting du var ekspert på var å gi oss en danseoppvisning når du ville ha mat. Det var bare du som også la deg oppe på oss når vi la oss for å hvile i stresslessen. Du sov så inderlig godt der i fanget til en av oss. Du ble aldri for varm. Takk for all varme du har gitt oss! Jegeren i deg var alltid til stede; når du kunne fange en mus eller plukke blåbær eller nyper eller noe annet fra naturen så var du i ditt ess.

Endelig ble du også så stor at du kunne få et kull valper. Og når du fikk dine egne valper: Du kunne ikke få nok av valpene. Heiko sa det så fint i sin dagbok. “Tante ByU`Ti var den aller beste å leke med for hun var så leken og snill. Det skjedde noe dramatisk med deg i September ‘09: Akutt livmorsbetennelse. Du fikk pencelin uten at det virket. Så da måtte vi fjerne livmoren din. Til og med da var du den tøffe jenta som bare etter noen dager ville være med på felles tur med de andre hundene.  Vi og sikkert du tenkte at nå er du bra. Men slik ville ikke skjebnen det. Du virket litt bedre noen mnd, så blusset en ny type infeksjon opp igjen på deg. Vi prøvde alt ,men det var ikke noe som hjalp . Den siste uken du var sammen med oss gikk du på sterke smertestillende , og du hadde det ikke godt. Du ville helst bare sove, og være for deg selv. Det var en tung dag når vi var til dyrlegen i går, etter at du kollapset på vår daglige formiddagstur. Det var ikke noe mer å gjøre for deg. Sånn er livet, noen ganger hardt og brutalt. Du sovnet inn på fanget mitt med et smil om munnen.   Dette preger selvfølgelig både to og firbente i heimen. Alle er stille og vi gråter masse tårer for at du ikke er her mer, sammen med oss.. Ditt siste “god-morgen-ul” er borte for bestandig.

Takk kjære Byu`Ti  for alle de gode stundene vi har hatt sammen med deg. Jeg vet vi ses igjen i “Kirsebærhagen” i “Nangijala”.  Takk for alt du har gitt oss i disse årene!

Hilsen Siss og Per og alle dine firebeinte venner i heimen

                                                                         flower_11_animated

21 kommentarer:

 1. Uff,uff, Sissel. Dette var trist. Såååååå trist. Jeg hadde tenkt å ringe deg i går for å høre hvordan det gikk, men noe fikk meg til å vente. Og så kommer denne nyheten. Jeg må tørke en tåre jeg også nå.

  Jeg vet ikke helt hva jeg skal si nå. Hun har det i hvertfall smertefritt nå og kan slappe av. Det er nok det beste som kunne gjøres. Og dere MÅ trøste dere med at dere gjorde ALT. Og noe mer kan en ikke gjøre. ;)

  SvarSlett
 2. Kjære, kjære Sissel og Per

  Tårene triller, jeg synes du har skrevet så vakkert om og til Byu'Ti!

  Hun var ei vakker flott jente, som hadde et vakkert og flott liv den tiden dere fikk sammen. Husk på det! Vær så snill! Byu'Ti fortjente å få slippe å ha det vondt.

  Jeg tenker på dere. Hele tiden.

  En stor, varm klem fra oss her på Glenne

  SvarSlett
 3. Åååå nei, dette var frygtelig trist.Føler virkelig med dere, og gråter med dere.
  Med en gang jeg så Bju`TiS navn på bloggen, da skjønte jeg noe hadde skjet.Har tenkt på jenta,hver dag og nå er det slutt.

  Kjære Bju`Ti,du var en del av Fjelldronningen og jeg var veldig glad i deg og minnes deg som den snille,glade,lekne og kosete venn.

  Varme tanker og gode klemmer til alle dere, fra oss.

  SvarSlett
 4. Nei og nei så trist dette var. Håpet jo at alt ville gå bra. Ikke lett å ordlegge seg nå, og vanskelig å forstå hvorfor det skulle ende sånn med snille, vakre Byu'Ti. Hvorfor skal ikke alle hunder få ett langt og godt liv. En ting vet jeg, hun fikk iallefall fire gode år sammen med dere.

  Tenker på dere alle. Klem fra oss

  SvarSlett
 5. Dette var leit og lese! Sånn er det dessverre noen ganger! Hun hadde det iallefall godt de 4 åra hun levde!! Tenker på dere!!

  SvarSlett
 6. Så ufattelig trist å høre! Livet er jammen meg urettferdig en gang i blant ja.. Føler virkelig med dere! Sender dere masse gode tanker! Hvil i fred vakre ulvejente.

  SvarSlett
 7. Sissel og Per...og alle 4beinte på Fjelldronningen...dette var fryktelig trist :( Jeg føler med dere,og tårene bare renner og renner... Livet kan være så utrolig urettferdig!

  Disse 4beinte vennene våre setter dype spor i oss,og Byu'Ti kommer alltid til å være med Dere i sjelen og i hjertet! Hun var en nydelig hund!
  *hvil i fred,lille voffsen*

  SvarSlett
 8. Å nei, så trist. Nu fikk jeg tårer i øynene. Føler med dere.

  SvarSlett
 9. Dette var jo helt forferdeligt Sissel!, også bare 4 år gammel.Snille vakre byu`ti. Er så vondt når de kjære bestevennene våre dør fra oss...
  Mange tårer hos meg i dag..tenker på dere...

  SvarSlett
 10. Veldig trist å høre om!!! Føler med dere og sender varme tanker!!

  Tenker samtidig at dette er noe som brått kan skje oss alle. Vi har bare dyra våre til låns og den stunden kan komme da vi blir nødt til å ta et vanskelig valg.

  Byu'Ti lider iallefall ikke lenger selvom dere som er tilbake ikke har det så godt akkurat nå...

  SvarSlett
 11. Huff, dette var kjempetrist å høre! Jeg også skjønte at det måtte være noe da jeg så overskriften, så jeg hoppet rett til slutten og leste den først...
  Bju'Ti hadde i hvert fall fire veeeldig gode år hos dere, og selv om hun hadde litt vondt helt på slutten, har hun det bra nå!

  SvarSlett
 12. Kjære Sissel og Per! Tårene renner, ufattelig at yndlingstispa mi hos dere er borte fra oss jordiske. Det var veldig trist å høre. Du skriver så fint om henne, takk for det. Jeg tror hun hører de ordene du skrev om henne! Og at dere sees igjen tviler jeg ikke på. Jeg kommer til å savne den flotte jenta. Sjelden jeg gråter når andres hunder dør, men det gjør jeg nå. God klem til dere begge og alle firbente!

  SvarSlett
 13. Kjære Sissel og Per,
  Dette var veldig trist å høre, og vi tenker på dere.

  Klem fra Kero & Nina

  SvarSlett
 14. Ja, dette var trist å lese.. :( Føler med dere.

  SvarSlett
 15. Å, så fryktelig trist dette var. Den vakre, inntagende Byu'Ti. Det blir tomt hos dere nå. Hele familien sender sine hilsener til dere og føler med dere.

  SvarSlett
 16. Uff, det er trist når slikt skjer med våre firbente familiemedlemmer. Føler med dere, en trøst at hun ikke har vondt mer.

  SvarSlett
 17. Takk for alle gode tanker, fra dere alle sammen!

  SvarSlett
 18. Å, nei - så forferdelig trist!! Jeg sitter her og gråter etter å ha lest de vakre ordene du har skrevet til minne om henne. Vet ikke mer å si.....:-(

  SvarSlett
 19. Så trist, jeg gråter med dere. Tenker at hun har det fint i kirsebærhagen!

  SvarSlett