Totalt antall sidevisninger

tirsdag 26. januar 2010

Ballen til nytte.

                            Cita med ballen

                                                                     Cita og ballen

Har lyst til å dele en søt hisorie med dere.

I dag fant jeg frem en ball fra valpekurven min. Den var tiltenkt å bruke på en trugetur med to av hundene.

Da det var veldig kaldt her i formiddag’ så var det aldri aktuelt å ta frem noen ball. Asca og Ofelia sprang hele tiden for å holde varmen; vi gikk på kornåkrene rundt her i nydelig vintervær. Det var sol og vindstille – og kaldt.

Det som slo meg når jeg kom hjem fra turen var at Cita tidligere på dagen ble veldig glad da hun så denne ballen, men siden hun skulle på vanlig gå tur med innslag av dresur så ble den ikke med. Mån tro om hun var like intreset i den nå hvis jeg tok den med meg i hundegården til henne.(jeg skulle så veldig gjerne ha hun til å bli lit gira på en leke) Å gjett om hun ble gira,hun eksploderte med denne ballen som leke. Hva er det som skjedde? Var det forde Indy var der og ville leke sammen med henne ,eller er det rett og slett at hun husker ballen fra hun bodde her som valp?? Jeg velger å tro det siste. Forde hun har hvært svært lite intrisert i lekere her, Det har sett ut som at det har hvært noe dumme greier som hun bare har kastet et lite blikk på ,for så å finne på noe annet. Å det jeg nå lurer på er hvor mye kan en hund huske fra sine første leveuker? Det er noen som hevder at de glemmer aldri sine oppdrettere. Jeg begynner faktisk å lure på om dette virkelig stemmer. Cita har nemlig gjort mange ting her i huset med den største selvfølgelighet, blant annet må hun få maten sin der hun fikk den når hun var valp her hos oss: På valpe rommet. Har prøvd andre steder, men det fungerer ikke.

Jeg er i hvertfall kjempe glad for hennes interesse for ballen. Vi begynner nemlig på et nytt kurs til uken,og da skal det bli deilig å trene med henne ,og ha ballen som forsterkning. Prøvde den litt senere i dag , og hun gikk som et tent lys i håp om å få denne ballen som premiering.

 

Cita og Indy med ballen

                                                        Få den da Indy!

Hvem vinner

                                                         Hvem vinner?

Cita og indy med ballen 2

                                                            Jeg vant

Nå er den min

                                                                 Full fart

                         Cita i fart

 

IMG_6478

                                               Å så glad jeg er

IMG_6501

                             Den smakte akkurat som da jeg var liten

IMG_6504

11 kommentarer:

 1. For en koselig bildeserie av nydelige, glade hunder :o) Og for en interessant betraktning! Du kan vel med dette nesten bevise hvor god hukommelse valper har. Tenk hvor utrolig viktig de første leveukene er, og samtidig hvor utrolig tilpasningsdyktig hunden er. Som jeg beundrer denne skapningen...

  Stor honnør til deg også, som er så åpen og vàr på signalene!
  Dermed var det kanskje ikke helt tilfeldig at du fant den perfekte belønning! Nå blir det ekstra spennende på kurs med Cita.

  SvarSlett
 2. Å, så gøy å se Cita og Indy i lek. Masse flotte bilder du har tatt, Sissel. Det skal bli moro å høre hvordan det går på kurs. Du må skrive litt om det.

  Jeg er også sikker på at de husker. Det ser jeg på Charlie når vi har vært hos dere. Ingen tvil om det. :)

  Den ballen er jo en perfekt belønning på trening.

  SvarSlett
 3. Jeg blir helt varm om hjerte av å høre at hun virklelig husker, lille søte Cita:o)

  Flotte bilder av nydelige hunder:o)))

  SvarSlett
 4. Klart de husker!! Cita blir visst rene valpen igjen av den ballen, og det kan jo komme godt med når dere skal trene!

  SvarSlett
 5. Så mange kjempefine "i farta" bilder Sissel. Dette har du virkelig fått dreisen på.

  Jeg har en teori (den er bare min, så den er ikke akkurat så vitenskapelig fundert:o) Hunder tenker i "lysbilder". Sånn "oi, nå var jeg her, åh der er jo den morsomme ballen". Jeg tror de husker i lysbilder fra langt, langt tilbake, og når du skrev om Cita-Lita, så tror jeg hun ser det sånn. Det var gøy!!

  Ballen kommer helt sikkert til å bli et nyttig verktøy i forbindelsen med å trene henne tror jeg!

  SvarSlett
 6. Hei Cita,søster mi, så bra mamma Sissel fant den ballen, klart du husker den for det gjør jeg å,den er veldig god og den lekte vi mye med sammen med onkel Indy, husker jeg.
  Jammen godt du ble glad, det ser jeg jo på de fine gode bilder, det ble tatt av deg.
  Nå blir det gøy å trene, lykke til, så sees vi vel snart?
  Stort nuss fra bror di, Chicko.

  Og "tante" Gry, fin tanke at vi lapper ser i "lysbilder", det tror mor mi å.

  SvarSlett
 7. Mange flotte bilder su har tatt Sissel! Tror nok at hundene aldri glemmer sine første 8 uker i livet! Det ser vi jo så godt på Roxie åsså når hun treffer deg og Per!!
  Fikk ringt i dag. Blir nok hd rønken på Roxie i Mars.

  SvarSlett
 8. Så mange fine bilder av Cita og Indy med ballen! Kjekt at dere fant en leke hun ble sååå glad for!
  Jeg tror også Cita husker den igjen fra hun var valp! Men det var sikkert ekstra kjekt å leke med den sammen med Indy! :D

  Gry: Det med at hunder tenker i "lysbilder" var akkurat det de fortalte oss da vi var på sommerkurs med Dixie i 2008, så det er sikkert riktig! :D

  SvarSlett
 9. Herlig Sissel! Vi har mye å lære om hundene våre bare vi registrerer hva de gjør! Og jeg er heller ikke i tvil. Hun husker helt sikkert, og kjenner iallfall igjen lukten fra den gang. :) God helg i stuen!

  SvarSlett
 10. Spennende å tenke på at de aldri glemmer... Fint å høre om vakre Cita som ser ut som om hun blir en utrolig flott hund. Goya liker godt å leke, spesielt dralek, men snusing er vel så bra noen ganger. Jobber med å få henne enda mer gira på leker, så vi kan legge bort godbitene.

  SvarSlett
 11. Det at de aldri glemmer, det har vi da sett gang på gang her. Det er ingen person i verden Balto reagerer slik på som deg :-) Det er mange som kommer innom her, og begge hundene har sine yndlinger, men jeg VET at for Balto er du toppen av kransekaka! Bildene av leken er bare så gode og Cita ser ut som om hun er i sitt ess nå :-)

  SvarSlett