Totalt antall sidevisninger

mandag 30. mars 2009

Lykkelige hunder

Å så deilig!


Lødag moregen tok jeg med to av hundene ut på jordet ned en for huset. Lysten til å slippe dem løse var enormt stor.Jeg ser i alle retninger og vet at disse to kommer så for jeg roper på dem. Lekte med tanken noen minutter .Og på en to tre var de frie til og springe. Det var som å trykke på,en på knapp de heiv seg rundt i yr glede,bjeffet og danset bort over jordet. Jeg håper i mitt stille sinn at ingen av naboene ville bryr seg, vi bor da på landet. For det var så enormt deilig å se disse firbente i full utfoldelse. Heldig vis kom det ingen, og jeg fikk ingen klager siden. Båndtvangen er jo for alle,og jeg vil på ingen måte at min hunder skal jage ville dyr som sliter i tung snø. Men inne i mellom er det vell lov til og være litt lov ulydig?
Ha en fin uke...
Siss.
To smilende hunder.15 kommentarer:

 1. Ååååååååå Sissel, så herlig!!! Det er så innmari deilig å se dem i fri utfoldelse. Synes du var lur som var litt lovulydig jeg:o)

  Er Asca og Ofelia veldig knyttet til hverandre? De få gangene jeg har sett dem, så har de vært sammen liksom... "Tante" Ofelia gjorde jo en utmerket jobb som barnepike også?!

  SvarSlett
 2. Ja Gry.
  De to er veldig knytet til hverandre.Om det er noe de har funnet på selv,eller at de er påvirket av meg vet jeg ikke helt..
  Siss

  SvarSlett
 3. Og nydelige bilder som vanlig ! Du er en flink fotograf, Sissel.

  SvarSlett
 4. Kan du se at hundene i flokken din knytter forskjellige bånd seg i mellom? Asca er jo flokklederen deres, beskytter hun på en måte sine "favoritter"? Jeg synes dette er kjempespennende Sissel

  SvarSlett
 5. ja jeg kan se det i flokken at de knytter forskjelige bånd seg i mellom.Det jeg ser aller best og mest er hvordan de andre ofte underkasster seg Asca ved å slikke hun i munnviken,en måte og si at vi vet at du er sjefen. Asca ordner ofte opp i små krangel med sine blikk,eller hun bjeffer et bjeff på en spesiell måte.
  Andre ting som er artig og oppservere er at lille Belle er den som ofte vasker de andre hundene i ører og øyner ,hun tar også av dem skaumann nårr det er aktuelt.Indy er den som leker med alle hver sin gang.Det kan se ut for meg som de på en måte er tildelt oppgaver i flokken sin.Jeg er helt enig med deg gry dette er kjempespennende.Kunne ha skrevet mange artige oppservasjoner om emnet.Det får ligge til siden en gang .Kansje vi skulle ha en tema kveld om hundens dempede signaler.Høsten er en bra tid til sånt.

  SvarSlett
 6. Regler er til for å brytes, heter det ikke det. Og når du har en viss kontroll, er det vel ikke krise.

  Spennende det dere skriver om nå. Hvordan de fungere sammen. Men gjør dere forskjell på hundene i rang. Følger dere rang når dere forer og går tur og annet? Er det Asca som leder som får det meste med oppmerksomhet?

  SvarSlett
 7. Nei vi følger ikke rangen til hundene.Det er helt tilfeldig hvem som får være med på hva.De får mat etter rangen sin Dette er noe jeg har lært på adferdskurset jeg gikk på.Viktig å gi mat i rangens rekkefølge.Ellers har det lett for at det kan bli bråk i matfata.
  Vi prøver hele tiden og gi hundene likt med oppmerksomhet,slik at ingen skal føle deg til overs.Det er jo jeg som til syvende og sist er sjefen dems.Og en sjef må være reall:-)

  SvarSlett
 8. Fantastisk å lese om dempende signaler og dine observasjoner. Turids bok er en av mine favoritter. Leste på hjemmesiden at du var i Danmark på et veldig lærerikt kurs. Jeg har lett på nettet etter damen og kurs, men fant ikke noe.
  En tema kveld om hundens dempende signaler hadde vært noe for meg:) synd eg bor i Stavanger:)
  Gleder meg til du skriver om dine observersjoner av hundene dine. Kanskje vi kan dra nytte av det.
  Forstå våre firbeinte bedre:)

  SvarSlett
 9. Hei alle sammen på fjelldronningen. Morro å lese om hundene. Prøver å forstå Roxie når hun er ute og inne, noen ganger går det bra og andre ikke fult så bra. Men jeg lærer vel ettervært. Veldig lærerikt å lese om andre fl hunder og det jeg leser om deres hunder. I går var Mariken på nybegyner kurs med Roxie. Det var veldig gøy. Håper at det vil gi gode resultater. Det vil det jo gjøre, det er jo mest bare å terpe mye og forstå Roxie. Mariken er kjempe flink med henne, Roxie gjør mye mer med Mariken enn hun gjør med meg. Ha en fin uke

  SvarSlett
 10. Håper du skriver om flere observasjoner om dette emnet, Siss!
  Herlig å se hunder i lykkerus :o)

  SvarSlett
 11. Spennede dette med flere hunder, og samspillet dem imellom. Det er en av de tingene jeg liker mest med å ha en hel "flokk". Følge med på rang, og se hvordan de ordner opp seg imellom..
  Godt å høre at de ikke bare er meg som ignorerer bånd tvangen....

  SvarSlett
 12. Jeg vil være med på en sånn temakveld, i mellomtiden spør og graver jeg:o)

  SvarSlett
 13. Å, ja - kom gjerne med flere innspill...Suger til meg alt og lærer noe nytt nesten hver dag :-)

  SvarSlett
 14. Har også lest boka til Turid Rugaas...Spennende!
  Kjenner igjen mange dempende signaler på mine to :-)

  SvarSlett
 15. Ville.
  Jeg skal se om jeg kan finne ut av om susanne holder kurs i Danmark for tiden.
  Jeg har også lest mye i Turid R sin bok.
  Spennende tema.

  SvarSlett