Totalt antall sidevisninger

fredag 1. juli 2011

Rosendal og gjensyn med tidligere valper!

 

Som jeg skrev i forrige innlegg så skulle mitt neste handle om en svært så etterlengtet ferietur til Rosendal.  Da jeg og Per aldri har vært lenger enn til Haukeliggrend hadde vi et intenst ønske om å dra videre over fjellet. Dette fordi vi etterhvert har solgt en del valper til denne del av landet. Og målet vårt ble Rosendal. Dette er litt tilfeldig. Ifjor solgte vi en valp til et hyggelig ektepar som driver et sted ved Hardangerfjorden som heter Guddalstunet. Og jeg har nå sagt i et år at “vi kommer til sommeren”. Gleden var stor da de hadde ledig kapasitet til å ta oss i mot sist uke. Og jeg må si jeg var en smule spent da vi nærmet oss målet. Kjente “Lassie” oss igjen?. Og gjett om hun gjorde! Det var en slik gjensynsglede at både jeg og Per fikk tårer i øynene.

IMG_2785

Per og Lassie like etter vår ankomst. Se hvor stolt hun er.

 

Fra vår ankomst i Rosendal og til vi reiste hjem igjenn så opplevde vi en ubeskrivelig ro og harmoni rundt dette tunet vi bodde i. Her oste det av gammel historie. Et av de største høvdingstene i Hardanger var nettopp på dette stedet. De som eier denne gården har lagt ned tusentals timers arbeid i å restaurere gamle bygninger. Så var de også beæret med “Olavsrosa” fra Norsk Kulturarv. Etter en grundig omvisning så skjønner jeg det. Storstuen deres var bare helt enormt vakker. Så enorm at Per spurte om vi skulle gifte oss på nytt. Og ha selskapet vårt derRødt hjerte.

IMG_2843

Vi bodde i noe de kalte stabburet. Og det er første gang i mitt liv at jeg har kommet til en plass hvor man skal leie at det er pent dekt opp på bordet med kaffen klar og nystekte melkekaker. (Her følte man seg virkelig velkommen)

IMG_2787

Tenk denne koselige stuen ble “vår” i en uke.

                                 --------------

Og etter en god kopp kaffe og melkekake var tiden inne til å ta seg en tur i den storslåtte naturen i Rosendal. Og vår guide var selvfølgelig Lassie-jenta.

IMG_2790

Vi gikk på en gammel setervei, og der var mange grinder og åpne/lukke . Sauene var nå bare halveis opp til fjellet. Uken etter at vi dro var alle tatt opp til setrene som de hørte hjemme på. Imponerende at de fremdeles tar disse sauene opp de bratte skrentene og opp på sjølve fjellet.

P1000291

IMG_2794

For å virkelig nyte naturen er det viktig med mange gode og lange pauser

IMG_2788

Dette var starten på mange begivenhetsrike dager.Smilefjes

Hver dag fulgte “Lassie” med oss på tur. Og det var kjempe- praktisk å “låne hund”, når våre egne firbente for en gang skyld ikke var med oss på ferie. Denne uken var bare min og Per sin. Det var slik at vi gjorde ting på impuls.

Her for eksempel er vi nede i Rosendal og hilser på Ofelias valp med eiere (Diva/Toyah). For de helt spesielt interesserte: dette er søstren til Dixie.

P1000277

Denne jenta var ikke vrang om å be opp på fanget, og tenk hun kjente oss igjen etter over tre årForbauset smilefjes

P1000280

På bare to dager hadde vi truffet igjen valper vi tenkte når de reiste ifra oss, at dere ser vi aldri igjen... Og om ikke dette var nok så klaffet det slik at bare en times kjøring ifra Rosendal så fikk vi hilse på enda en Fjelldronning:

IMG_2856

Dette er da en valp fra Ascas første kull: “Aica”. (Og eiren sa at det var helt tydelig at hun også kjente oss igjen.) Enda det var  nesten 5 år siden de hentet henne til Odda.

IMG_2869

Så over til resten av våre opplevelser på turen….

Man er ikke i Rosendal uten å gå innom Baroniet og se på både bygningen og en aldeles flott hage. Der kunne man ha gått i dagesvis. Vi var litt uheldig med været. Det regnet endel, men vi fikk da sett det meste .

P1000316

 

   P1000305          P1000308

Vi rakk akkurat en tur inn på Baroniets lille kafe før de stengte. Og der hadde de verdens beste sjokoladekake. Den oppskriften var en godt bevart hemmelighet. Det var liksom litt slik at en hadde en følelse av å ta en reise tilbake i tid når en var på dette stedet.

En liten uke går fort, men vi fikk med oss mange gode minner på denne uken. Jeg kunne ha skrevet i det uendelige om stor og små hendelser under dette oppholdet. Men da ville sikkert mange av dere slutte å lese etterhvert. Og for å si det slik det er ikke alt som kan beskrives i ord. Som den fantastiske konserten vi var på den siste kvelden vår i Rosendal. Den ble holdt oppe på Baroniet i en liten intim sal, “Den røde sal”. Og hva hørte vi? Jo, Solveig Kringlebotten, med en på harpe og en på klaver. Jeg fryser enda på ryggen når jeg tenker på den. Norske folkeviser, operetter og kjente operastykker. Helt vanvittig rørende vakkert!

Som dere skjønner har vi hatt en skikkelig “spa-ferie” for sjelen.

 

IMG_2780

Vi takker alle som tok så godt imot oss!  Og helt garantert: Vi kommer tilbake til Rosendal !!

IMG_2874

Ha en fin helg! Og God Ferie til alle som nå har deilige feriedager foran segSmilefjes 

Siss.

10 kommentarer:

 1. For en herlig ferie! Sånn et vakkert sted, å så få hilse på mange av "ungene" deres som dere ikke har trefft på mange år! herligt!

  SvarSlett
 2. Så moro å få møte valper som er fra dere. :)))) Og når gjensynsgleden er så stor, ja da skjønner jeg tårene. Tenk de husker dere etter så lang tid. De er utrolig disse hundene. :)))

  En nydelig tur dere har hatt. Tenker dere koser dere nå som det er lenge siden dere har hatt fri på sommeren. :))

  Ha en fin helg, Sissel og Per!

  SvarSlett
 3. Rosendal er flott!! Hardanger i seg selv er et skue!!
  Kjempe flotte bilder!! Så morro å treffe valper som er fra deres oppdrett. At de kjenner dere igjen er jo bare bekreftelse på hvor godt de har det de 8 ukene hos dere!!
  Ha en fin helg!!

  SvarSlett
 4. Høres ut som en fantastisk flott kjærestetur! Og nydelige bilder Dere har tatt!

  Var vel kjekt å se igjen "valpene" som dere har hatt. Ekstra morsomt (synes jeg) å få se bilde av Aica :) Ei flott dame...ser søskenlikeheta :)

  En fortsatt god helg til dere alle :)

  SvarSlett
 5. Åh, dette var et fint innlegg Sissel!!! Jeg blir helt rørt når hundene så godt kjenner dere igjen, også er jeg innmari glad for at du og Per gjorde alvor av å ta litt ferie:o)

  Så nydelig det var der, og du har tatt flotte bilder. Dette var en fin tur for meg som aldri har vært i Rosendal.

  Tusen takk for turen:o)

  SvarSlett
 6. Så hyggelig å treffe igjen "unger"! Morsomt at det er flere fjelldronninger på de kanter, - det er jo ikke langt fra våre ferietrakter! Ja, Rosendal og Baroniet er vakkert! Og Guddalstunet må virkelig være en reise verdt!

  SvarSlett
 7. Nå har jeg koset meg, opp til flere ganger, med et så beskrivende og godt fortalt om turen deres.

  Opplevelser med masse glede, lykke og kjærlighet til "små" Fjelldronninger,vakker natur, historie, flott konsert.

  Skjønner det var en kjempe fin og koselig opplevelsestur!
  Føler nesten gleden "lyser" mellom linjene!

  Å så fine bilder, flinke fotografer!!!

  Alle Fjelldronninger er skjønne, men Lassie er fantastisk flott å se på bildene, sammen med dere!

  Takk for du deler dette med oss!!!

  SvarSlett
 8. For en fantastisk tur dere har hatt! Og møte med "gamle" valper må jo være noe av det beste - en skikkelig topp av en kransekake.

  Håper sommeren deres fortsetter å være fylt av slike gode opplevelser, som dere kan leve lenge på!

  SvarSlett
 9. For en kjekk tur det høres ut som dere har hatt! Rosendal ser ut som et veldig, veldig fint sted! Også så gøy å møte igjen så mange Fjelldronninger også, som dere ikke har sett på flere år! Veldig kjekt å se bilde av søsteren til Dixie forresten! Jeg husker godt da vi fulgte med på internettsiden deres og ikke visste hvilken av de to søstrene som kom til bli Dixie! :)

  SvarSlett
 10. Å jeg har kost meg med turen deres! For en nydelig gjestehus dere hadde.
  Rørende å lese om de voksne valpene som kjenner dere så godt igjen, vakre alle sammen:o)
  Lassie virker så god der hun følger dere på tur hver dag.
  Baroniet, er verd et besøk, der har jeg vært hele 2 ganger...er vel snart på tide å ta turen igjen som voksen.
  Moro å se dere i vestlandsnaturen...vakre bilder!!

  God sommer til dere alle, to og firbeinte, det gjelder pusen også:o)))

  SvarSlett