Totalt antall sidevisninger

onsdag 25. mars 2009

"Hunde ull"

Hei sann igjen!

Nå begynner bloggen og gå seg til, jeg har til og med oppdaget et rette program.

Har prøvd og skrive hos noen av dere som følger meg.En ting jeg lurer på ?Går det ann og gå inn for hver kommentar dere har skrevet i min blogg og gi dere en kommentar under deres innlegg. Jeg må si at jeg er jo ikke på bloggen 24 timer i døgnet det har jeg bare ikke tid til , men jeg har jo lyst til og svare/komente re sammen med dere.

Gode råd mo taes med takk:-)

I dag har jeg børste av to poser med hundehår av vår Asca, det er det som skjer hver gang valper har reist.De slutter og die og med et faller den praktfulle pelsen av.Da er det rett i dusjen føner og børste.Jo fortere man blir kvitt gammel pels jo fortere setter de ny.Føningen er med på og stimulere hår røttene. 3 ganger med den prosessen så er man stort sett kvitt røytingen. Jeg bare spyler pelsen ingen såpe og jeg har en dag mellom hvert bad.

Jeg tar vare på pelsen,den skal legges ut til fuglene når det blir lit varmere i været.Fuglene slåss om denne fine ulla til redene sine.Det er så moro og se hvordan de tar ulla i nebbet og bearbeider det til redene sine. Oppfordre alle til og legge ut Lapphund ull på våren, tenk så deilig for de små naken fuglene og ligge på en slik ull.
Siss


13 kommentarer:

 1. Det var et godt råd for røyting,hvis det kan hjelpe på Chicko også, da skal jeg gjøre det.
  Jeg samler også ullen, det blir ganske mye.

  Dit spørsmål:mener det er det jeg gjør, men er ikke den rette til å forklare.

  SvarSlett
 2. Det har jeg aldri tenkt på at jeg kan legge ut hundeull til fuglene. Takk for tipset. Med to hunder som røyter her, blir det jo en del ull.

  Tror ikke at du kan kommentere under hvert innlegg, for jeg tror de blir lagt under hverandre fortløpenede. Men det går jo ann å skrive ett innlegg hvor du svarer på spørsmål og kommenterer alle under ett. Gjør som Marianne: Hun skriver først navnet på den hun skal kommentere på, og deretter skriver hun det hun har på hjertet. :-)

  SvarSlett
 3. Jeg skrev hvert innlegg, men mener hver kommentar, selvfølgelig. :0)

  SvarSlett
 4. Åh, Sissel, det var jo kjempelurt!! Jeg har en pose med Milli-ull. Hadde tenkt å spare den til Nøve får seg rokk, men nå lurer jeg veldig på om ikke fuglene skal få den i steden.... De trenger den jo mer...

  Jeg tror det er sånn som Snorredimma skriver. Du kommer ikke "innimellom" kommentarene (så vidt jeg veit da), men du kan ta et par "samlekommentarer" i steden. Det er jo litt gøy å få med den som eier bloggen på en eller annen diskusjon (de tar jo ofte uante retninger;o)

  SvarSlett
 5. Dette var gøy å høre om siss..gjett om det blir mange små fuglunger som skal få ligge på deiligt hundeull denne våren. jeg skal ihvertfall legge ut ull har en matstasjon her også, så da kan jeg vel legge ulla der?

  Det var et godt råd om den røytingen, skal prøve det når den tid kommer..Blir jo litt lei av alle hårene som fyker rundt i stua da..

  SvarSlett
 6. Gode tips som mottas med takk. Og Gry, gi ulla til fuglene denne våren. Jeg fikk ingen rokk til jul..
  Nalle ble bada i går. Han finner seg i det, men føning blir for mye for stakkaren. Han var derfor fuktig i dag også, det tar veldig lang tid å lufttørke.

  SvarSlett
 7. Jeg blir så glad når dere vil gi fuglene ulla.
  Ulla er jo også fin og kare og spinne av.Det som er viktig hvis en skal ta vare på ulla til det formålet er at da må man oppbevare ula i papir poser,eller pakke det inn i gråpapir.Plast duger ikke sier de som har greie på det.
  Ellers takk for gode råd om det og kommentere :-)

  SvarSlett
 8. Dette med vask og føning og gjøre det om igjen skal jeg jaggu prøve på Charlie. Nå røyter han ikke så vi får vente. Prøver å spare på den lille pelsen han har til Kongsberg. Men jeg så han fikk en andeledes pels etter røytinga i januar.

  Og herved skal alle fuglene få ulla hans. Det var en kjempefin ide.

  Alle kommentarene legger seg etter rekkefølgen de kommer inn, å ingen mulighet å komme inn i mellom. Gjør som Snorredimma sier. Det gjør jeg også hvis jeg skal svare noen.

  SvarSlett
 9. Jeg kjenner ei som har en annen type blog, ikke blogspot, men VGblogg, ho kan legge inn svar under hver enkelt kommentar. Men på denne typen blogg tror jeg man må ta en samlekommentar som de andre sier... Slik sim dette:

  Charlie og Nina, bla bla bla.

  Nøve, bla bla.

  Osv osv:-)

  SvarSlett
 10. Hei igjen

  Burde jeg legge ulla ut ved fuglemateren vår? Og når? Fra nå av? Det er så fint å tenke på at små fugleunger får glede av den fine ulla til Milli:o) Takk for tipset om papirpose eller gråpapir, det hadde jeg ikke tenkt på av "meg selv":o)

  SvarSlett
 11. Takk for gode råd til dere alle.
  Da skal jeg gjøre som dere skriver.:-)
  Jeg legger ut ulla i busker og trær.Går sikkert ann og legge det ved forings plassen også.Pleier og vente til jeg ser at fuglene er i gang med og bygge reir.

  SvarSlett
 12. Flotte tips og råd i innlegget her. Når neste røyteperiode oppstår skal ikke ulla havne i søpla mer. Og Sissel, du er faktisk veldig flink å ordlegge deg sånn at man blir revet med av det man leser. Det er forrete DU som indirekte har inspirert meg til aktivitet her inne, og takk skal du ha for det. Masse flotte folk og interessant aktivitet her på bloggene. Spennende.

  SvarSlett
 13. Også jeg som så ei skjære med pinne i nebbet i går, ble så gla' når jeg tenkte på at jeg kunne gi bort ulla til Milli.... Også er det 30 cm. snø ute i dag.... (hulk)

  SvarSlett