Totalt antall sidevisninger

mandag 23. mars 2009

En helg er over


Hei på dere!

Jeg ante ikke at Blogg kunne være så vanslelig.Det er ikke få timer som hat godt med til og prøve og feile her inne i løpe av helgen. Til alle dere som har skrevet i bloggen min. Jeg har forsøkt og svare dere både på min bloggg og på deres:-)Er det noen av dere som har sett non kommentar neiiiiiiiiiiiiiiiii. Men for ordens skyll takk til dere alle som har ønsket meg velkommen i blogg værden. Jeg gir meg ikke, dette skal jeg få til. Bare vent om noen uker er jeg stor blogger.

Det var nok blogg prat.Over til helgens begivenheter


Fredag kveld fikk vi besøk av Eroxie valpen til Belle, og for et prakt eksemplar av en finsk lapphund (det sier jeg om alle valpene som kommer her i fra) hver syns best om sine :-) Jeg blir bare så glad nårr jeg treffer igjenn valpene. Det som er morsomt og oppservere er at de kjenner seg igjenn med en gang. Både hundene og oss. Det sies at en hund glemmer aldrig sin oppdreter, kansje det er noe vi oppdretere ønsker og tro?

Løreag startet med et vakkert vår vær hoss oss, passet helt perfekt for å gå en sikkelig lang tur med de firbente.Nårr været er så fint som det var om lørdag må vi regne med og treffe mange i samme ærend som oss, jåberg er et populært tur område..dette blei den store prøven på om all trening på stå og bli satt inne slik man håper. Det er ikke det samme og gå med hundene og trene på disse tinga når man til vanlig nesten ikke treffer på noe annet en en traktor i ny og ne vinters tid..
Vi hadde ikke kommet så langt på turen før vi traff på første turgåer med hund.
Jeg forbreder hundene på at nå skal det skje noe følg med følg med .(det usynlige bånde mellom meg og hundene) har alltid godbit i lomma, de vet at gjør de som de får beskjed om vanker det godbit. Turgåren nærmer seg og hunden som er med han begynner og bjeffe og dra i båndet mot mine 3 hunder. Jeg kommanderer rolig og stå, og jippy de står som noen tente lys ser opp på meg og sier er vi ikke flinke mor ?
Det er så deilig nårr hundene spiller på lag med en, og at inne trening i vinter mnd fungerer like godt hevert år.
Nå ser hundene og jeg frem til og komme sikkelig i gang med lydighets trening og agility.For til dere der ute nå er våren her og vi har en del fine mnder forran oss.
Blåveisen står i full knopp i haven hos meg. Jeg blir så glad for hvert vårtegn jeg ser.
Søndag fikk vi besøk av noen som aldrig hadde sett finsk lapphund før.Vi har stadig noen på besøk for og se rasen for første gang, Det er akkurat som hundene skjønner at de skal oppføre seg litt ekstra pent da. Indy for eks sitter fort bamse uten at vi har bedt han om det .Det sjarmerer jo folk helt i senk.De som ikke helt har bestemt seg for hvilken rase de vil ha,har i hvertfal bestemt seg når de reiser her i fra.
En litt forsinket god uke fra siss
23 kommentarer:

 1. Hei og velkommen på blogg, Sissel!

  Jeg tror som deg at hundene aldri glemmer oppdretteren sin. Bienna kjenner iallefall Mariann igjen!!Sikkert kjempeartig å se igjen de små håpefulle - dere er heldige!!

  Så flinke og lydige dine hunder er. Har vanskelig for å tro at Bienna ville klart det samme, selv med godbiter i lomma.. Hun er supernysgjerrig og hører bare dersom hun selv har lyst, tror jeg.

  God uke til deg også!

  SvarSlett
 2. Bloggen din er kjempefin Sissel, og det er så gøy når du er så flink til å oppdatere den!

  Fy filler'n så flinke hundene deres er! Milli inntar en "frossen og døv" posisjon, og det skal MYE klovning til før jeg får kontakt.... Men, men, vi skal nok bli bedre.

  Hvis jeg noen gang hadde tvilt på om FL var noe for meg, så hadde jeg vært fortapt etter et besøk hos dere.... Først var jeg helt på trynet etter Asca, så kom Ofelia og så kom jammen meg Indy og tok helt rotta på meg han også...;o) Det er vakre hunder, det er ingen tvil om, men i tillegg er de jo så forbasket "likandes" den gjengen deres. All ære til "mor og far"...

  Gleder meg til å lese mere nytt om "the fab. five" fra Jåberg:o)

  SvarSlett
 3. Tida går skrekkelig fort foran pc'n syns jeg, uansett om det er blogging eller noe annet. Jeg "skal bare" og det jeg trodde kom til å ta et minutt viser seg å ha tatt 1 time!

  Så flink du er med hundene. Det må være kjempemorsomt å se at de gjør som matmor sier :-) Jeg drømmer....

  En liten Barfi-hilsen :-)Barfi har vært med på "sekketur" i dag også. Men hun er litt skuffet over at Vina nesten aldri vil leke og kattene vil i hvert fall ikke leke. Kan du forstå det??

  SvarSlett
 4. Hallo Siss, jeg fikk jo god helg kommentar fra deg. Og jeg svarte deg på bloggen min. Så noe har du gjort riktig. :-)

  Og jeg har nå sett hundene dine live,jeg også, og vet hvor lydige de er og jeg regner med siden jeg har kjøpt hund av deg så blir han like lydig.Ha-ha

  Eroxie er jo bare nydelig da. En liten mini-Charlie, bare mørkere. De lyse har virkelig fått en spesiell plass i hjerte mitt.

  SvarSlett
 5. Jeg prøver og feiler jeg også, har nettop oppdaget at man bør være INNLOGGET (øverst i høyre hjørnet) gjennom sin egen blogg FØR man går inn på andre sine blogger og skriver kommentarer... ellers har de lett for å "forsvinne".

  SvarSlett
 6. Prøver å gjøre som deg, Siss, med mine hunder. Ha noe ekstra godt i lomma og kreve oppmerksomhet når det går andre hunder forbi. Det er ikke alltid det går like lett, nei...

  Men går jeg med dem hver for seg, er det enklere å få det til.

  SvarSlett
 7. Hei siss...tror alle her inne hadde problemer med å komme igang med bloggen..men nå er vi mestere hele gjengen..det tar nok ikke lang tid før du også kan det i blinde!

  Så gøy at treningen virker....mine hunder er også ganske lydige på slikt, og det er jo litt kjekt også da, når man treffer andre. De pleier jo å ha hunder som drar i båndet og gjør...da kan man være litt stolt over pelsballene sine, som gjerne setter seg med ryggen til den andre hunden og bare stirrer deg inn i øynene og smiler..det er da du vet at du iallefall har gjort noe riktig...

  Ha en fin uke du og....

  SvarSlett
 8. Jeg og Toivo er nok ikke på deres nivå når det gjelder kontakt enda nei. Spørs om vi må trene litt:-)

  Eroxie ser ut som en kraftig bamse:-) Er det den valpen dere satt ut på foravtale?

  Jeg besøkte både Ida og Mariann før jeg bestemte meg for å kjøpe Lapphund, for min del var det nok Kero til Ida som satt inn "nådestøtet". Også hadde jo Mariann valper, og de er jo alltid nydelige:-)

  Første lapphund jeg møtte var Tohka, han gjorde sitt for at jeg skulle bli forelsket i rasen han også:-)

  Ønsker deg en fin uke:-)

  SvarSlett
 9. Hei Siss, så koselig å ha deg med her.

  Så glad en vår, dere har på Jåberg,tror vi bor på feil plass, her har vi bare snø, men fin sol har det da vært.
  Det er ikke bare du som sliter med disse blogge-grier,men nå har flere lagt inn tips for mig,så nå håber jeg det vil gå litt lettere.

  Dere har fine, flinke hunder, kanskje dine innlegg kan inspirer til vi andre, å trene!
  En god hilsen til alle dere i heimen.

  SvarSlett
 10. Hei Siss. sjekk bloggen til Inger og Chicko. Der har både jeg og Christian skrevet en forklaring til Inger om kommentering. Kanskje den kan hjelpe deg, hvis du sliter ennå da? :-)

  Ha en fortsatt fin uke og hils masse til Per.

  SvarSlett
 11. Hei Sissel!
  Denne bloggen blir ekstra spennende å følge med på, så mange fine hunder som dere har. Her skjer det nok litt av hvert!
  Godt gjort å få tre hunder til å oppføre seg når de møter ei bråkebøtte. Det kunne vært Nalle dere møtte... Han hadde iallefall garantert bjeffa hvis han møtte tre på sin vei :o(
  Ha ei fin uke!

  SvarSlett
 12. "Problemet" med FL (og Islandsk fårehund) er at de finnes i så mange fargevarianter at jeg får litt samlemani. Jeg har lyst på en av hver variant!!Da kan det fort bli veldig trangt om plassen og kostbart :-S Flere som har det sånn? Eller har dere funnet deres favoritt og holder dere til denne?

  SvarSlett
 13. Hadde jeg hatt tid og plass, ville jeg hatt dem alle sammen...!!:-))

  SvarSlett
 14. Når jeg ser alle fargevariantene foran meg, så vil jeg, som Camilla, HA DEM ALLE SAMMEN!!! Når jeg tenker på det, så er jeg svakest for creme, sobel og sånn brun som Nalle og Ofelia er. Men det "gjelds" egentlig ikke for jeg er helt vanvittig vill etter hele gjengen:o)))

  SvarSlett
 15. Ja, jeg vil også ha de fleste farger. Men liker spesielt svart med og uten tegninger, brun med og uten og viltfarget slik som Honey og Naman, de er jo kjempe nydelige:-) men fargen er ikke så viktig egentlig, om de er fine, er de fine i alle farger:-)

  SvarSlett
 16. På islenderen er jeg jo fryktelig glad i de røde med sort skjær, og det hvite blisset..hvit haletipp og hvite sokker...Det er de flotteste islenderene synes jeg. Dimma sin stil synes jeg også er utroligt flott. Når det gjelder FL, så er nok sobel og brun de fineste fargene. Men allikevel så heller valget mot en svart med røde tegninger nå. Vet ikke helt hvorfor, men tror kankskje det er fordi jeg føler at det er den mest originale...og kanskje fordi Mira var sort? Naman og Honeys farge synes jeg også er utrolig flott...

  SvarSlett
 17. Det som er med FL er jo at de forandrer farge fra de blir født. En vet jo ikke sikkert hvilken farge de egentlig får. Unntagen Creame da. Der er man vel ganske sikker. Jeg synes også sobel er flott ved siden av min lyse da. Og Nalle er jo bare flott. Men jeg er litt opptatt av gemyttet og. Tror nok det bestemmer mer enn fargen, for meg.

  SvarSlett
 18. Velkommen Siss:) så kjekt å få deg med her, føler jeg kjenner deg. Her snakket med både deg og Per på telefon om FL tidligere. Jeg har følgt med på hjemmesiden din i flere år nå:) å sett på de flotte hundene deres. Et vakkert knippe FL.
  Valpesidene er jeg ivrig innom å følger med på:)

  Kjekt å høre at innetrening gir resultat, jeg får forstette tålmodig med den treningen du beskriver, så kommer nok resultatet etterhvert regner jeg med.

  Enig med dere, jeg har mine favoritt farger, men så er jo alle så fine egentlig Dersom jeg skulle hatt mer en en lappis, så er ønske drømmen en av hver farge :D det blir mange hunder det.

  SvarSlett
 19. Må bare si meg helt enig med Nina!! Gemyttet betyr langt mer enn fargen for meg - men jeg kjenner jo egentlig bare "kule" lappiser:o)) Selvom de har forskjellig personlighet, så er de jo innmari snille alle sammen!

  SvarSlett
 20. Ja jeg er helt enig i det med gemyttet,men som du sier Gry jeg kjenner heller ingen FL som ikke er vennlige:-)Må bare si at jeg ønsker meg satadig flere farge kombinasjoner,men det får holde med 5 i heimen det er faktisk mer en nokk og ta vare på for min del.Så kan jeg jo heller glede meg over å kjenne noen som har andre farger

  SvarSlett
 21. Siss, du har da fint plass til et par til. Du kunne jo hatt en av Asca sine valper når hun skal ha sitt siste kull.

  Hvor mange kull kan de ha, forresten? Og hva gjør oppdrettere med tispene de ikke kan avle på lenger? Det kan jo fort bli mange hunder hvis de stadig må skaffe nye for å forsette avlen.

  SvarSlett
 22. Og nei du Nina.Man skal ha tid til disse firbente også vettu:-) Hvis vi skal ha flere hunder må de settes ut på for avtaler enn så lenge.og jeg håper de vi har hjemme blir sten gammle.
  En tispe som er sunn og frisk kan ha et sted mellom 3-5 kull,men en må se ann tispa fra kull til kull.Det siste kullet til tispa bør hun få før fylte 8 år.Vi kommer til og ha alle våre hunder her etter at de ikke er produktive lengre .Da skal de få gå og kose seg og bli sikklig sære sån som gammle ofte kan bli:-)

  SvarSlett
 23. Hei! Koselig å lese bloggen din. Her hos oss så er det Mariken som styrer den biten, men nå er ikke hun hjemme hun deltar på NM i bordtennis i helgen. Så jeg håper hun gjør det bra der. I fjor under NM så fikk hun sølv i doubbel. Veldig fint bilde av deg og Roxie. Vi ses på utstillinga på konsberg 26 april. Roxie er ute og hun baser så i snøen, jeg er ikke noe glad for den snøen som kommer nå men Roxie bare elsker det!! Ha en fin helg!!

  SvarSlett