lørdag 10. desember 2011
10.Desember
I dag er det 14 dager igjen til vi skal synge julesanger, gå rundt juletreet, spise god mat og være sammen med dem vi er glad i.
Kanskje er tiden inne til å begynne med litt baking av ymse slag for oss som ikke har kommet igang ennå... Kom på det når jeg leste dagens avis, hvor de la ut noen oppskrifter på litt uvanlige julegodter. Da vil jeg dele dem med dere. Og om noen timer skal jeg prøve meg på karamellene. Kanskje dette kan bli noen julegaver?????
1. Sjokoladekarameller
Ingredienser:
60 g meierismør
3 dl kremfløte
1½ dl sirup
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
3ss kakaopulver
Tips!
Pakk gjerne sjokoladekaramellene i cellofan.
Det gjør dem ekstra spennende.
Slik gjør du:
1: Bland alt i en vid kjele. La blandingen stå og
småkoke uten lokk ved middels varme. Rør i massen
av og til under kokingen. Den er ferdig når en dråpe
som dryppes i kaldt vann kan rulles til en kule.
2: Hell massen utover smurt matpapir i en flat form.
Skjær den i ruter når den er nesten kald.
Ostekake med pepperkaker
Bunn:
15 middels/store pepperkaker
Fromasj:
4 egg
600 g TINE Kremost Naturell
½ dl flytende honning
1 vaniljestang
Topping:
2 dl TINE Crème Fraîche Lett
½ dl melis
1 ss sitron
1 dl fryste tyttebær
Ved servering:
5 pepperkaker
Slik gjør du
1: Sett stekeovnen på 175º og finn fram en kakeform som
er ca 22 cm i diameter.
I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken
bør stå kaldt i et par timer før servering.
Bunn:
2: Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.
3: Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut kornene.
Rør frøene inn i deigen.
4: Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen.
Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet.
Kaken stivner helt når den avkjøles.
Glasur:
5: Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og smør på den
lunkne kaken.
Før servering:
6: La kaken stå i kjølekspaet et par timer og strø på tyttebær.
Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.
Begge oppskriftene er henete www.tine.no
I morgen skal jeg på: jul på museet. Det gleder jeg meg til
Siss
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
De karamellene har jeg laget tidligere og de er bare himmelsk!! Ostekake m pepperkake høres godt ut, den må nok prøves!
SvarSlettHa en fin advent!!Nå står det en som mjauer og vil inn. Tror nok at Disel synes det er litt grisete ute og så er det nok litt i kaldeste laget for ham.