Totalt antall sidevisninger

lørdag 23. april 2011

En deilig Langfredags-tur:

Da var dagens planlagte tur avsluttet. Og for en deilig tur. For et par dager siden avtalte vi med Per’s bror og kone Hanne at vi skulle møtes på en plass som heter Tallakshavn på Østerøya, en av de to lange halvøyene som stikker ut i Skagerak her i Sandefjord. Målet var å gå til Tønsberg Tønne, et mange hundre år gammelt sjømerke . Et sted de andre hadde vært mange ganger ,men ikke jeg. Ett av de gamle slukstang-eldoradoene til Per…Smilefjes

IMG_21411

Turen tar vel ca 1 time med sakte gange, men en så deilig sommerdag skal nytes med både medbrakt mat og vakker natur. Så vår tur tok 3 timer, med herlige raster underveis. Første rasten var etter ca en 1/2 time. Våre menn hadde da måttet gå tilbake til parkeringsplassen . Selvfølgelig lå kamara mitt igjen i vår bil og per`s bror begynte å bli i tvil om han hadde låst bilen. Takk Per for at du hentet fotoapparatet . Ellers hadde det ikke blitt noen deilige bilder fra vår tur i dag.

IMG_2116

3 hunder var med oss på tur i dag: Asca ,Belle og Ofelia. Indy er på påskeferie hos tante,som vanlig. Først hadde vi tenkt å la Ofelia vere hjemme hos valpene sine, men så sårt som hun klynket når vi skulle reise... Så var det bare en ting å gjøre selvfølgelig ta hennne med. Skjønner i grunnen ikke at jeg tenkte tanken en gang at hun skulle vere hjemme alene med sine små. De sover jo og klarer seg godt alene noen få timer.

IMG_2095

Asca og Ofelia fikk springe løs en liten stund. Belle var i langline for hun klarte ikke helt å glemme en hare som hoppet så ellegant foran oss oppe i fjellskråningen. Det varte forøvrig ikke så lenge disse to var løse. Helt tilfeldig så Per en sikkelig hoggorm. Årets første får vår del.

IMG_2119

Og det ble ike bare med den ene; etterhvert så vi to til på vår idyliske rasteplass.

IMG_2105

Pølser stekt på bål er helt perfekt turmat. Belle lurer på om det er noe til henner snart?

IMG_2109

Min svigerinne tenker på alt: Boller med melisglasur, og en konjakker til dessert.(Bare til dem som ikke kjørte da:-) Og selvfølgelig var det meg som ikke kjørte i dag.

IMG_2111 

                    Kan man ha det bedre?

IMG_2142

     Så var det på tide å vandre litt videre til målet:

IMG_2127

Vi vandrer i et naturreservat.Skauen er helt spesiell.

IMG_2129

Og blomsterfloraen er helt unik her ute på halvøya:

IMG_2140

IMG_2134

Jeg kan ikke huske å ha sett så mye blåveis og hvitveis på en gang .

                               IMG_2150

Når man ser så mye fin natur på en gang får man jo nesten ikke gått så mange skritt som ellers, men vi nådde målet: Tønsberg Tønne. Og der kunne blikket hvile på hav så langt øyet rakk ut i Skagerak og mot Tjøme-landet og Færder Fyr:

                IMG_2145

       Jepp: Endelig på Tønna ,som vi sier i Sandefjord.

IMG_2154

På tur ned igjen fra Tønna var vi innom noen bukter,og kjente på vannet. Nesten så en kunne hivd seg ut i et bad i dag, he hm! 

Slik som disse svanene, som vi møtte på en av strendene idag:

IMG_2156 

Til Hanne og Ragnar: Takk for en deilig tur sammen med dere!

                 IMG_2103

                     Neste gang går den til Mølen.Smilefjes som blunker

Og for dem som lurer ,så hadde våre små det helt perfekt når vi kom hjem. De sov så godt at, og mor Ofelia hadde samlet seg opp masse energi på turen for å klare de neste 4 ukene med sine små. Hun smiler fra øre til øre nå i kveldSmilefjes 

Og her er en av valpene i fullt firsprang på terrasseen ikveld – i 21 graders varme! De koste seg ute der i timesvis ikveld i den milde vårkvelden!

                     IMG_2159

Ha en fortsatt god påske.

Siss

7 kommentarer:

 1. Stoooor takk til Per. Hva hadde turen vært uten alle disse stemningfulle bildene ;o)

  Litt ekkelt med huggormene :/ Det ser heldigvis ikke ut til at de la en demper på turen deres.
  Visste ikke at Hvitveig og Blåveis vokste på samme sted! Trodde de hadde helt forskjellig krav til biotop. Her finns bare blåveis, men den er fin!
  Hils Ofelia, valpene og alle de andre!

  SvarSlett
 2. Så deilig tur dere har hatt!! Flotte bilder! Fikk lyst til å prøve den turen selv en gang. Har jo bare vært forbi Tønsberg Tønne i båt.

  Huff, skummelt med hoggorm! Vi har hittil aldri møtt på noen, men det skjer vel før eller siden..?

  Ha en fortsatt fin påske!

  SvarSlett
 3. FOR en tur og FOR noen flotte bilder. Det var gøy å få være med på den turen. Takk for det!!!!

  Så mye blåveis har jeg ikke sett før. I år har jeg ikke sett noen i skogen her. Bare de jeg har i hagen. Og de er avblomstret nå.

  SvarSlett
 4. Herlig tur det ja! :) Men fyssssssssj, liker ikke at dere så 3 hugger!! Rolf så en i går og. Får snart noja jeg av de ormene!!

  SvarSlett
 5. Takk for turen Sissel. Kjempemange flotte bilder og levende beskrivelser:o) Likte spesielt godt bildet av ormen! Det så ut som en skikkelig spesiell skog, kjempefin!

  SvarSlett
 6. Det var en flott tur!!! Den skogen frista til å gå i:o))) Takk for turen Siss!

  SvarSlett
 7. Det så ut som en fantastisk tur; en utrolig vakker skog! Godt dere fikk i dere proviant, det er halve turen;)

  Jeg syns det er guffent med hoggorm. Ikke dyret i seg selv, men jeg er nå engstelig for at Frost skal bli bitt. Så jeg tramper godt på tur. Frost ser på meg som om jeg har tørna. Men det er greit:)

  SvarSlett